HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetarische Pasta Bolognese
topBanner
Vegetarische pasta bolognese

Vegetarische pasta bolognese

Gegarneerd met feta en pompoenpitten

Lees meer

Dit is de vegetarische versie van een Italiaanse klassieker. Het gehakt vervang je door linzen. De smaakmaker in dit recept is feta, een traditionele Griekse kaas die wordt gemaakt met schapenmelk.

Labels:VeggieFamilie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

250 gram

Rode cherrytomaten

⅔ pak(ken)

Linzen

20 gram

Pompoenpitten

(Kan bevattenNoten, Sesam, Pinda's)

2 tl

Gedroogde oregano

1 bakje(s)

Tomatenpuree

180 gram

Beestenboelpasta

(BevatGlutenbevattende granen)

40 gram

Rucola

(Kan bevattenSelderij)

100 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

½ el

Bruine suiker

2 el

Zwarte balsamicoazijn

1.5 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3502 kJ
Energie (kcal)837 kcal
Vetten35.0 g
waarvan verzadigd10.5 g
Koolhydraten90 g
waarvan suikers21.0 g
Vezels17 g
Eiwitten32 g
Zout3.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Snijplank
Fruitmesje
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Kom
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel. Kook de pasta, afgedekt, in 10-12 minuten beetgaar. Giet daarna af. Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de rode cherrytomaten. Laat de linzen uitlekken in een vergiet.

2

Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Verhit de olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de oregano en tomatenpuree toe en bak nog 5 minuten mee. Voeg vervolgens 100 ml water per persoon toe, verkruimel ¼ bouillonblokje per persoon boven de pan en voeg de bruine suiker en de helft van de zwarte balsamicoazijn toe. Dek de pan af en laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg halverwege de cherrytomaten toe.

4

Voeg de linzen toe aan de wok of hapjespan met saus, roer goed door en laat nog 1 minuut zachtjes koken.

5

Meng in een kom de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout en meng de rucola erdoor. Verkruimel 1/3 van de feta boven de wok of hapjespan pan en laat smelten. Voeg tenslotte de pasta toe aan de saus en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel het gerecht over de borden, verkruimel er de overige feta over en bestrooi met de pompoenpitten. Serveer met de rucola.