Penne met kipgehaktballetjes in romige kaassaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Penne met kipgehaktballetjes in romige kaassaus

Penne met kipgehaktballetjes in romige kaassaus

met verse bieslook en semi-gedroogde tomaatjes

.

Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Prei

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

90 gram

Penne

(Bevat Gluten Kan bevatten Eieren, Soja, Lupine, Mosterd)

3 stuk(s)

Kipgehaktballetjes met Italiaanse kruiden

5 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

20 gram

Semi-gedroogde tomaten

naar smaak

Nootmuskaat

50 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte oude kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3935 kJ
Energie (kcal)941 kcal
Vetten50 g
waarvan verzadigd19.5 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers12.1 g
Vezels8 g
Eiwitten41 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Rasp
Hapjespan met deksel

Instructies

.
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Snijd de prei in dunne ringen en de ui in dunne halve maantjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

.
2

Kook de penne, afgedekt, in 14 - 16 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

.
3

Halveer de kipgehaktballetjes, zodat je 6 balletjes per persoon hebt. Rol ze tot ze rond worden. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipgehaktballetjes in 8-10 minuten goudbruin. Haal daarna uit de pan. Bewaar het bakvocht.

.
4

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, ui, prei en 2 el water per persoon toe. Laat, afgedekt, 8-10 minuten zachtjes stoven. Snijd ondertussen de bieslook en de semi-gedroogde tomaten fijn. Rasp een mestpuntje nootmuskaat per persoon.

.
5

Voeg de slagroom, oude kaas, semi-gedroogde tomaten toe aan de prei. Voeg naar smaak nootmuskaat toe. Voeg tenslotte ook de kipgehakballetjes bij de prei in de pan, meng alles goed en verwarm nog 2-3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

.
6

Meng de penne door de saus in de pan en verdeel vervolgens over de borden. Garneer met de bieslook.