topBanner
Patatas bravas met een geitenkaasomelet

Patatas bravas met een geitenkaasomelet

Met Turkse pepers en pittige tomatensaus

Populair
Lees meer

In Spanje eten ze patatas bravas als tapas met allerlei andere kleine gerechtjes ernaast. Vandaag combineer je deze krokante aardappeltjes met pittige tomatensaus, gebakken omelet met geitenkaas en geroosterde Turkse groene pepers. De bereiding van deze milde pepers lijkt veel op die van pimientos de padrón, een ander bekend tapasgerecht.

Labels:Veggie
Allergenen :EiMelk (inclusief lactose)Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Vastkokende aardappelen

2 tl

Paprikapoeder

400 gram

Turkse groene peper

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode peper

5 gram

Verse bladpeterselie

100 gram

Passata

4 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

50 gram

Geraspte belegen geitenkaas

(BevatEi, Melk (inclusief lactose))

50 gram

Aïoli

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

4 el

Olijfolie

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3841 kJ
Energie (kcal)918 kcal
Vetten60.0 g
waarvan verzadigd14.8 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels11 g
Eiwitten29 g
Zout1.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Hapjespan met deksel
Bakplaat
Bakpapier
Pan
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven op 220 graden. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 - 2 cm. Meng in een kom de aardappelen met 3/4 el olijfolie per persoon en het paprikapoeder en breng op smaak met peper en zout. Verhit een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelen 25 - 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om.

2

Leg ondertussen de Turkse groene pepers op een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met ruim zout. Zet de bakplaat met pepers in de oven en bak 10 – 15 minuten, of totdat ze donker beginnen te worden. Schep halverwege de baktijd om, zodat ze niet verbranden.

3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Hak de bladpeterselie grof.

4

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een sauspan op middelhoog vuur. Bak de rode pepers en knoflook 1 – 2 minuten. Verlaag het vuur, schenk de passata erbij en laat 5 minuten zachtjes doorkoken tot een dikke saus. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel water toe voor een iets dunnere saus.

5

Kluts ondertussen in een kom de eieren met een scheutje melk en de geraspte belegen geitenkaas. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en schenk het eimengsel in de koekenpan. Bak de omelet in ongeveer 5 – 8 minuten gaar en vouw vervolgens voorzichtig dubbel. Bak nog langer wanneer je de omelet donkerder wilt.

6

Verdeel de Turkse zoute pepers en de geitenkaasomelet over de borden. Serveer met de patatas bravas, de pittige tomatensaus en de aïoli en garneer met de bladpeterselie.