Pastaschotel met Brandt & Levie-varkensworst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pastaschotel met Brandt & Levie-varkensworst

Pastaschotel met Brandt & Levie-varkensworst

met tomaat-champignonsaus en vers basilicum

Bij Brandt & Levie worden alle smaakcombinatie voor de verschillende worsten bedacht door de mannen zelf. Zo vind je in deze variant majoraan en knoflook.

Labels:
Familie
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

⅓ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Champignons

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

90 gram

Penne

1 stuk(s)

Varkensworst met majoraan en knoflook

5 gram

Vers basilicum

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)602 kcal
Energie (kJ)2517 kJ
Vetten46.4 g
waarvan verzadigd17.9 g
Koolhydraten17.2 g
waarvan suikers10 g
Vezels5.8 g
Eiwitten26.2 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng water aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Snipper de ui, pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in kwarten. 

Tip: Champignons zijn rijk aan fosfor: een mineraal dat samen met calcium zorgt voor sterke botten en tanden. Fosfor zit ook in volkoren graanproducten en peulvruchten.

Saus maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel. Bak de ui, knoflook en champignons 4 - 6 minuten. Voeg daarna de tomatenblokjes toe en laat het geheel, afgedekt, 4 - 6 minuten zachtjes verder koken. 

Penne koken
3

Voeg de penne toe aan het kokende water, kook 8 - 10 minuten, en giet daarna af. De pasta hoeft nog niet helemaal gaar te zijn. Verhit alvast 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan voor de worst.

Varkensworst bakken
4

Snijd ondertussen het vel van de varkensworst open en knijp het vlees uit het vel. Bak het vlees in 3 - 5 minuten in de koekenpan. Het vlees hoeft nog niet helemaal gaar te zijn. Pluk de basilicumblaadjes en snijd fijn.

Ovenschotel maken
5

Meng de penne met de tomaat-champignonsaus en voeg het vlees van de worst en het bakvet toe. Voeg 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon toe en de helft van het basilicum. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta met saus over een ovenschaal en strooi het grootse deel van de de geraspte kaas er overheen. Zet de ovenschaal 10 - 15 minuten in de oven.

Serveren
6

Verdeel de pastaschotel over de borden en garneer met de rest van het basilicum en de geraspte kaas.