HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPastaschotel Met Brandt & Levie Varkensworst
topBanner
Pastaschotel met Brandt & Levie-varkensworst

Pastaschotel met Brandt & Levie-varkensworst

met tomaat-champignonsaus en vers basilicum

Lees meer

Bij Brandt & Levie worden alle smaakcombinatie voor de verschillende worsten bedacht door de mannen zelf. Zo vind je in deze variant majoraan en knoflook.

Labels:Familie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

⅔ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

250 gram

Champignons

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

180 gram

Penne

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenEi, Soja, Lupine, Mosterd)

2 stuk(s)

Varkensworst met marjoraan en knoflook

10 gram

Vers basilicum

50 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3887 kJ
Energie (kcal)929 kcal
Vetten49.0 g
waarvan verzadigd18.0 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels8 g
Eiwitten36 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Ovenschaal
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng water aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Snipper de ui, pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in kwarten.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel. Bak de ui, knoflook en champignons 4 - 6 minuten. Voeg daarna de tomatenblokjes toe en laat het geheel, afgedekt, 4 - 6 minuten zachtjes verder koken.

3

Voeg de penne toe aan het kokende water, kook 8 - 10 minuten, en giet daarna af. De pasta hoeft nog niet helemaal gaar te zijn. Verhit alvast 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan voor de worst.

4

Snijd ondertussen het vel van de varkensworst open en knijp het vlees uit het vel. Bak het vlees in 3 - 5 minuten in de koekenpan. Het vlees hoeft nog niet helemaal gaar te zijn. Pluk de basilicumblaadjes en snijd fijn.

5

Meng de penne met de tomaat-champignonsaus en voeg het vlees van de worst en het bakvet toe. Voeg 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon toe en de helft van het basilicum. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta met saus over een ovenschaal en strooi het grootse deel van de de geraspte kaas er overheen. Zet de ovenschaal 10 - 15 minuten in de oven.

6

Verdeel de pastaschotel over de borden en garneer met de rest van het basilicum en de geraspte kaas.