Pasta niçoise met sperziebonen en tonijn
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pasta niçoise met sperziebonen en tonijn

Pasta niçoise met sperziebonen en tonijn

met cherrytomaten en een gekookt ei

.

Allergenen :
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Sperziebonen

90 gram

Penne

4 stuk(s)

Ei

125 gram

Rode cherrytomaten

5 gram

Verse bladpeterselie & basilicum

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Sjalot

¼ stuk(s)

Citroen

1 blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(Bevat Vis)

15 gram

Olijf-kappertjesmix

Zelf toevoegen

tl

Mosterd

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)812 kcal
Energie (kJ)3397 kJ
Vetten37 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers11 g
Vezels7.1 g
Eiwitten37 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water, met een snuf zout, aan de kook in een grote pan met deksel voor de penne, sperziebonen en de eieren. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 2 gelijke stukken.

Snijden
2

Kook de penne tegelijk met de eieren, afgedekt, 10 - 12 minuten.Voeg na 4 - 6 minuten de sperziebonen toe. Giet af, spoel af onder koud water, en laat zonder deksel uitstomen. Halveer de rode cherrytomaten en snijd het basilicum en de peterselie fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot en snijd de olijven doormidden. Pers de helft van de citroen uit en snijd de andere helft in partjes.

Mengen
3

Meng in een saladekom per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl mosterd, 1/2 el citroensap, de tonijn inclusief de olijfolie, de peterselie, het basilicum, de sjalot, de knoflook, de rode cherrytomaten, de olijven en kappertjes, peper en zout. Pel de eieren en snijd in parten. Voeg de penne en sperziebonen toe aan de saladekom en meng goed.

Serveren
4

Serveer de pasta niçoise met de gekookte eipartjes en een citroenpartje. Voeg extra vierge olijfolie toe naar smaak.

Tip: Cherrytomaten zijn veel kleiner dan gewone tomaten maar bevatten wel veel meer bètacaroteen! Dit is een antioxidant dat samen met andere voedingsstoffen het lichaam beschermt tegen weefselschade en veroudering.