.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rigatoni. Snijd de bieslook fijn, de prei in ringen en de ui in halve ringen. Bereid de bouillon. Kook de rigatoni, afgedekt, 13 - 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af.
Verhit ondertussen 1 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de prei en ui 6 – 8 minuten. Voeg dan 200 ml visbouillon per persoon toe, zet het vuur laag en laat de de prei en ui, afgedekt, 10 minuten zachtjes stoven. Haal daarna het deksel van de pan en laat nog 5 – 7 minuten zachtjes stoven.
Snijd ondertussen de tomaat in tweeën en leg de twee helften met de gesneden kant naar boven op een bakplaat met bakpapier. Breng op smaak met peper en zout en bak de tomaat 12 – 16 minuten in de oven. Haal uit de oven en besprenkel meteen met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon.
Voeg de kruidenroomkaas toe aan de prei en ui, roer goed door de groente en laat nog 5 minuten zachtjes verder stoven.
Roer de rigatoni en de warmgerookte zalm door de prei-roomsaus, meng goed en verhit nog voor 1 - 2 minuten.
Verdeel de rigatoni over de borden. Leg de tomaat ernaast en garneer met de bieslook.