Pasta met warmgerookte zalm en prei-roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pasta met warmgerookte zalm en prei-roomsaus

Pasta met warmgerookte zalm en prei-roomsaus

met tomaat uit de oven en verse bieslook

.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld
sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3502 kJ
Energie (kcal)837 kcal
Vetten39 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers17 g
Vezels10 g
Eiwitten34 g
Zout4 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Hapjespan met deksel
•Bakplaat met bakpapier

Instructies

Snijden en koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rigatoni. Snijd de bieslook fijn, de prei in ringen en de ui in halve ringen. Bereid de bouillon. Kook de rigatoni, afgedekt, 13 - 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af.

Koken en bakken
2

Verhit ondertussen 1 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de prei en ui 6 – 8 minuten. Voeg dan 200 ml visbouillon per persoon toe, zet het vuur laag en laat de de prei en ui, afgedekt, 10 minuten zachtjes stoven. Haal daarna het deksel van de pan en laat nog 5 – 7 minuten zachtjes stoven.

Tomaat snijden en roosteren
3

Snijd ondertussen de tomaat in tweeën en leg de twee helften met de gesneden kant naar boven op een bakplaat met bakpapier. Breng op smaak met peper en zout en bak de tomaat 12 – 16 minuten in de oven. Haal uit de oven en besprenkel meteen met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon.

Saus maken
4

Voeg de kruidenroomkaas toe aan de prei en ui, roer goed door de groente en laat nog 5 minuten zachtjes verder stoven.

Mengen
5

Roer de rigatoni en de warmgerookte zalm door de prei-roomsaus, meng goed en verhit nog voor 1 - 2 minuten.

Serveren
6

Verdeel de rigatoni over de borden. Leg de tomaat ernaast en garneer met de bieslook.