Romige parelgerst met paksoi, verse oregano en provolone
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige parelgerst met paksoi, verse oregano en provolone

Romige parelgerst met paksoi, verse oregano en provolone

Romige parelgerst op een bedje van little gem

Parelgerst heeft een nootachtige smaak, die goed tot zijn recht komt bij de little gem en provolone. De provolone, een Italiaanse kaas gemaakt van koemelk, wordt in handige flakes geleverd. Dit is gemakkelijk, want nu hoef je de kaas niet meer te raspen. Provolone kun je ook op je brood doen, lekker met tomaat en ui. .

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 takje(s)

Verse oregano

1 tl

Paprikapoeder

85 gram

Parelgerst

(Bevat Gluten)

½ stuk(s)

Paksoi

25 gram

Provolonevlokken

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Little gem

Zelf toevoegen

225 ml

Groentebouillon

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)490 kcal
Energie (kJ)2050 kJ
Vetten16 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers0 g
Vezels17 g
Eiwitten18 g
Zout0 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Wok met deksel

Instructies

1

Bereid de bouillon. Snipper de ui. Snijd of pers de knoflook fijn. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en hak de blaadjes fijn.

Voeg de ui, knoflook, paprikapoeder en parelgerst toe.
2

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel. Voeg de ui, knoflook, paprikapoeder en parelgerst toe en roerbak 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe en kook de parelgerst, afgedekt, in ongeveer 25 minuten droog.

Snijd ondertussen de paksoi klein
3

Snijd ondertussen de paksoi klein. Houd het witte deel apart van de groene bladeren.

Voeg de helft van de provolone toe.
4

Voeg na 15 minuten het witte deel van de paksoi en de oregano toe aan de parelgerst. Voeg in de laatste minuut de groene bladeren van de paksoi en de helft van de provolone toe. Breng op smaak met peper en zout.

Garneer met de overige kaas en serveer de maaltijd.
5

Haal de little gem bladeren los van de krop. Maak op ieder bord een bedje van little gem en verdeel hier de parelgerst over. Garneer met de overige provolone.