topBanner
Romige parelgerst met paksoi, verse oregano en provolone

Romige parelgerst met paksoi, verse oregano en provolone

Romige parelgerst op een bedje van little gem

Lees meer

Parelgerst heeft een nootachtige smaak, die goed tot zijn recht komt bij de little gem en provolone. De provolone, een Italiaanse kaas gemaakt van koemelk, wordt in handige flakes geleverd. Dit is gemakkelijk, want nu hoef je de kaas niet meer te raspen. Provolone kun je ook op je brood doen, lekker met tomaat en ui. .

Labels:KindvriendelijkVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 takje(s)

Verse oregano

2 tl

Paprikapoeder

170 gram

Parelgerst

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuk(s)

Paksoi

50 gram

Provolonevlokken

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Little gem

Zelf toevoegen

450 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2050.16 kJ
Energie (kcal)490 kcal
Vetten16.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels17 g
Eiwitten18 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui. Snijd of pers de knoflook fijn. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en hak de blaadjes fijn.

2

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel. Voeg de ui, knoflook, paprikapoeder en parelgerst toe en roerbak 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe en kook de parelgerst, afgedekt, in ongeveer 25 minuten droog.

3

Snijd ondertussen de paksoi klein. Houd het witte deel apart van de groene bladeren.

4

Voeg na 15 minuten het witte deel van de paksoi en de oregano toe aan de parelgerst. Voeg in de laatste minuut de groene bladeren van de paksoi en de helft van de provolone toe. Breng op smaak met peper en zout.

5

Haal de little gem bladeren los van de krop. Maak op ieder bord een bedje van little gem en verdeel hier de parelgerst over. Garneer met de overige provolone.