HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconParelgerst Met Kruidige Merguezworstjes En Karwijzaad
topBanner
Parelgerst met kruidige merguezworstjes en karwijzaad

Parelgerst met kruidige merguezworstjes en karwijzaad

Lees meer

In dit gerecht zitten veel ingrediënten die we kennen uit de Midden-Oosterse keuken, zoals parelgerst, karwijzaad en merguezworstjes. Deze pittige worstjes, traditioneel gemaakt van rund-, lams- of schapenvlees, zijn gekruid met foelie, peterselie en laurier. Heerlijk in combinatie met frisse groenten zoals gele paprika en courgette.

Labels:KindvriendelijkLekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaMosterdSelderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Parelgerst

(BevatGlutenbevattende granen)

4 stuk(s)

Rundermerguezworstje

(BevatSoja, Mosterd, SelderijKan bevattenGluten, Ei)

1 stuk(s)

Gele paprika

1 stuk(s)

Courgette

4 stuk(s)

Bosui

1 tl

Karwijzaad

2 tl

Paprikapoeder

Zelf toevoegen

450 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2958.088 kJ
Energie (kcal)707 kcal
Vetten25.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels17 g
Eiwitten45 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Aluminiumfolie
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelgerst. Voeg de parelgerst toe en kook de parelgerst in 25 minuten droog. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen.

2

Prik de merguezworstjes met een scherp mesje in op 3 plekken. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de merguezworstjes 6-8 minuten op middelmatig vuur rondom bruin (zie tip). Haal uit de pan en bewaar ingepakt in aluminiumfolie.

3

Snijd ondertussen de paprika in smalle repen en de courgette in dunne halve plakken. Snijd de bosui in fijne ringen.

4

Zet de wok of hapjespan met het bakvet van de rundermerguez terug op middelmatig vuur en bak de paprika, courgette, karwijzaad en paprikapoeder 5 minuten.

5

Voeg de parelgerst en ¾ van de bosui toe aan de wok of hapjespan met groenten. Leg de merguezworstjes ertussen en laat nog 2 – 3 minuten doorgaren op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige bosui.