HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconParelgerst Met Geroosterde Groenten
topBanner
Parelgerst met geroosterde groenten

Parelgerst met geroosterde groenten

Met feta en amandelen

Lees meer

Parelgerst is bezig met een echte comeback. Veel mensen kennen het van vroeger als gort of parelgort in gerechten als gortepap of watergruwel. Met gegrilde courgette, feta en amandelen geef je parelgerst in dit gerecht een mediterrane make-over. Wat ons betreft een waardige concurrent voor rijst en pasta!

Labels:CaloriebewustOriginalVeggie
Allergenen :NotenGlutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Courgette

250 gram

Rode cherrytomaten

2 bosje(s)

Verse tijm

(Kan bevattenSelderij)

2 stuk(s)

Bosui

40 gram

Amandelen

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

170 gram

Parelgerst

(BevatGlutenbevattende granen)

75 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

400 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3113 kJ
Energie (kcal)744 kcal
Vetten36.0 g
waarvan verzadigd12.4 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers10.5 g
Vezels20 g
Eiwitten25 g
Zout2.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Snijd de courgette in plakken van 1 cm en vervolgens in blokjes. Halveer de rode cherrytomaten. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd de lente-ui in fijne ringen. Hak de amandelen grof.

2

Meng in een ovenschaal met bakpapier de courgette, de cherrytomaten en de helft van de tijm met de olijfolie. Bestrooi met peper en zout en rooster de groenten 20 minuten in de oven.

3

Smelt ondertussen de roomboter in een pan met deksel en bak de parelgerst en de overige tijm 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe (pas op: dit kan spetteren) en kook de parelgerst, afgedekt, in 20 minuten droog. Voeg halverwege de lente-ui toe en roer tussendoor goed over de bodem. Voeg als het nodig is extra water toe om aanbranden te voorkomen.

4

Rooster ondertussen de amandelen in een koekenpan, zonder olie, 2 minuten op middelhoog vuur. Haal daarna uit de pan.

5

Verkruimel de feta en roer de helft door de parelgerst. Schep de helft van de gegrilde groenten, inclusief bakvocht, erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de parelgerst over de borden. Schep de overige groenten erbovenop en garneer met de amandelen en overige feta. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.