HelloFresh
home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Fusion recepten
Parelcouscoussalade met Japans gemarineerde kip

Parelcouscoussalade met Japans gemarineerde kip

met peultjes en gomasio

20 minuten
Lees meer

Dit gerecht is een grote explosie van smaken uit de Japanse keuken. Door de dressing meng je geroosterd sesamzaad, gember en gomasio. Gomasio komt uit de Japanse keuken en wordt gebruikt om gerechten op smaak te brengen. Waar wij zout gebruiken, kiezen de Japanners voor gomasio. Het bestaat uit 90% ‘goma’, ofwel sesamzaad en 10% ‘sio’, zeezout. Laat je ons weten of het in de smaak valt?

Labels:Quick & easy
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

170 g

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granen)

⅔ stuks

Komkommer

2 cm

Verse gember

50 g

Zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Gomasio

200 g

Japans gemarineerde kipfiletreepjes

200 g

Peultjes

Zelf toevoegen

1 stuks

Groentebouillonblokje

2 el

Olijfolie

1 el

Witte balsamicoazijn

2 tl

Ketjap

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2841 kJ
Energie (kcal)679 kcal
Vetten24.0 g
waarvan verzadigd5.5 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers8.9 g
Eiwitten36 g
Zout3.6 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Rasp
Saladekom
Hapjespan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Parelcouscous koken
Parelcouscous koken
1

• Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg de parelcouscous toe. • Kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten gaar. Giet af in een vergiet en spoel met koud water. • Snijd de komkommer in blokjes van 1 bij 1 cm

Salade maken
Salade maken
2

• Rasp de gember. • Maak in een saladekom een dressing van de gember en de zure room met per persoon 1/2 el olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, 3/4 tl gomasio en 1 tl ketjap. Breng op smaak met peper en zout. • Voeg de komkommer toe en meng met de dressing.

Kip bakken
Kip bakken
3

• Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan en bak de kipfiletstukjes 3 minuten op middelhoog vuur. • Voeg de peultjes toe, schep goed om en roerbak nog 2 – 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. • Voeg de parelcouscous toe aan de saladekom en meng met de komkommer.

Serveren
Serveren
4

• Verdeel de parelcouscoussalade over de borden.  • Serveer met de kip en de peultjes. • Bestrooi met 1/4 tl gomasio per persoon.