Parelcouscoussalade met harissa en pistachenoten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Parelcouscoussalade met harissa en pistachenoten

met rozijnen, komkommer en tomaat

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

De pittige harissa in deze salade gaat goed samen met de frisheid van de groenten en het zoete van de rozijnen. De pistachenoten maken het helemaal af!

Allergenen :
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd5 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

75 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

30 gram

Sultana rozijnen

10 gram

Verse bladpeterselie en munt

10 gram

Pistachenoten

1 stuk(s)

[Mini-]komkommer

1 stuk(s)

Tomaat

1 zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

1 stuk(s)

Limoen

30 gram

Harissa

Zelf toevoegen

naar smaak

Extra vierge olijfolie

350 ml

Zoutarme groentebouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)892 kJ
Energie (kcal)213 kcal
Vetten5.1 g
waarvan verzadigd0.8 g
Koolhydraten33.1 g
waarvan suikers5.5 g
Vezels3.3 g
Eiwitten7.3 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kleine kom
Saladekom

Instructies

1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Voeg de parelcouscous toe en kook, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Voeg in de laatste minuut de rozijnen toe en kook deze mee. Giet daarna af en spoel met koud water.

2

Snijd ondertussen de bladpeterselie en munt fijn. Hak de pistachenoten grof. Snijd de tomaat en komkommer in blokjes. Snijd de helft van de limoen in partjes en pers de andere helft uit boven een kleine kom.

3

Meng in een saladekom de harissa (s) met het limoensap en de Midden-Oosterse kruiden. Voeg de parelcouscous, tomaat, komkommer en de helft van de verse kruiden toe en meng goed door elkaar.

Tip: Let op: de harissa is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder harissa of houd apart.

4

Garneer de salade met de pistachenoten en de overige verse kruiden. Besprenkel naar smaak met wat extra vierge olijfolie. Serveer met de limoenpartjes.