Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.
De pittige harissa in deze salade gaat goed samen met de frisheid van de groenten en het zoete van de rozijnen. De pistachenoten maken het helemaal af!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
75 gram
Parelcouscous
(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)
30 gram
Sultana rozijnen
10 gram
Verse bladpeterselie en munt
10 gram
Pistachenoten
1 stuk(s)
[Mini-]komkommer
1 stuk(s)
Tomaat
1 zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
1 stuk(s)
Limoen
30 gram
Harissa
naar smaak
Extra vierge olijfolie
350 ml
Zoutarme groentebouillon
Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Voeg de parelcouscous toe en kook, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Voeg in de laatste minuut de rozijnen toe en kook deze mee. Giet daarna af en spoel met koud water.
Snijd ondertussen de bladpeterselie en munt fijn. Hak de pistachenoten grof. Snijd de tomaat en komkommer in blokjes. Snijd de helft van de limoen in partjes en pers de andere helft uit boven een kleine kom.
Meng in een saladekom de harissa (s) met het limoensap en de Midden-Oosterse kruiden. Voeg de parelcouscous, tomaat, komkommer en de helft van de verse kruiden toe en meng goed door elkaar.
Tip: Let op: de harissa is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder harissa of houd apart.
Garneer de salade met de pistachenoten en de overige verse kruiden. Besprenkel naar smaak met wat extra vierge olijfolie. Serveer met de limoenpartjes.