Parelcouscoussalade met Duitse biefstuk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelcouscoussalade met Duitse biefstuk

Parelcouscoussalade met Duitse biefstuk

Met gebakken portobello en pestodressing

Pesto is krachtig van smaak, waardoor het een handig ingrediënt is als je weinig tijd hebt - in een handomdraai heb je een smaakvolle saus. Door olijfolie en azijn aan de pesto toe te voegen maak je er snel een lekker een dressing van voor over de salade.

Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Parelcouscous

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Portobello

1 stuk(s)

Tomaat

25 gram

Groene pesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)

1 stuk(s)

Duitse biefstuk

(Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Soja, Eieren, Gluten, Selderij, Mosterd)

40 gram

Rucola

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3561 kJ
Energie (kcal)851 kcal
Vetten45 g
waarvan verzadigd10.5 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers6.7 g
Vezels7 g
Eiwitten42 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Kom

Instructies

snijden
1

• Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Verkruimel het bouillonblokje erboven en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten gaar. Giet af, roer de korrels los en laat zonder

    deksel uitstomen.

• Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de portobello in plakken en de tomaat in parten.

bakken
2

• Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur, voeg de knoflook, de portobello, peper en zout toe en roerbak in 5 – 6 minuten goudbruin. • Meng ondertussen in een kleine kom de groene pesto, de extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn tot een dressing en breng op smaak met peper en zout.

bakken
3

• Verhit de roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de Duitse biefstuk 2 – 4 minuten per kant. Bestrooi met peper en zout. • Meng ondertussen in een saladekom de tomaat, de rucola en de helft van pestodressing. Voeg daarna de parelcouscous toe en meng goed.

serveren
4

• Verdeel de parelcouscous over de borden. • Leg de portobello en de Duitse biefstuk erop en garneer met de overige pestodressing.