Vandaag behandel je de parelcouscous als een pasta. De gruyère maakt dit gerecht vol en romig. Deze Zwitserse kaas heeft iets nootachtigs en combineert daardoor goed met de kastanjechampignons en de knapperige walnoten. De rucola, ook wel notensla, past daar ook goed bij. Het geeft dit gerecht bovendien de pit en frisheid die het nodig heeft om alle smaken in balans te brengen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
85 gram
Parelcouscous
(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)
1 stuk(s)
Knoflookteen
250 gram
Kastanjechampignons
25 gram
Geraspte gruyère
(Bevat Melk (inclusief lactose))
30 gram
Rucola
(Kan bevatten Selderij)
20 gram
Walnoten
(Bevat Noten Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)
175 ml
Groentebouillon
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
• Bereid de bouillon in een pan met deksel. • Voeg de parelcouscous toe en kook, afgedekt, in 12 minuten droog. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen. • Pers of snijd ondertussen de knoflook fijn en snijd de kastanjechampignons in kwarten.
• Verhit de roomboter in een wok of hapjespan. • Bak de knoflook en de champignons 4 – 5 minuten opmiddelhoog vuur. • Breng op smaak met peper en zout.
• Voeg de parelcouscous, de helft van de gruyère en de helft van de rucola toe aan de champignons. • Maak van de overige rucola een bedje op de borden.
• Verdeel de parelcouscous over de borden en garneer met de walnoten en de overige gruyère.