Parelcouscous met kastanjechampignons
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelcouscous met kastanjechampignons

Parelcouscous met kastanjechampignons

Met gruyère, rucola en walnoten

Vandaag behandel je de parelcouscous als een pasta. De gruyère maakt dit gerecht vol en romig. Deze Zwitserse kaas heeft iets nootachtigs en combineert daardoor goed met de kastanjechampignons en de knapperige walnoten. De rucola, ook wel notensla, past daar ook goed bij. Het geeft dit gerecht bovendien de pit en frisheid die het nodig heeft om alle smaken in balans te brengen.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Parelcouscous

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

1 stuk(s)

Knoflookteen

250 gram

Kastanjechampignons

25 gram

Geraspte gruyère

(Bevat Melk (inclusief lactose))

30 gram

Rucola

(Kan bevatten Selderij)

20 gram

Walnoten

(Bevat Noten Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2753 kJ
Energie (kcal)658 kcal
Vetten31 g
waarvan verzadigd10.9 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers4.6 g
Vezels8 g
Eiwitten28 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

couscous
1

• Bereid de bouillon in een pan met deksel. • Voeg de parelcouscous toe en kook, afgedekt, in 12 minuten droog. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen. • Pers of snijd ondertussen de knoflook fijn en snijd de kastanjechampignons in kwarten.

champignon
2

• Verhit de roomboter in een wok of hapjespan. • Bak de knoflook en de champignons 4 – 5 minuten opmiddelhoog vuur. • Breng op smaak met peper en zout.

rasp
3

• Voeg de parelcouscous, de helft van de gruyère en de helft van de rucola toe aan de champignons. • Maak van de overige rucola een bedje op de borden.

serveren
4

• Verdeel de parelcouscous over de borden en garneer met de walnoten en de overige gruyère.