HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconParelcouscous Met Kastanjechampignons
topBanner
Parelcouscous met kastanjechampignons

Parelcouscous met kastanjechampignons

Met gruyère, rucola en walnoten

QUICK & EASY
Lees meer

Vandaag behandel je de parelcouscous als een pasta. De gruyère maakt dit gerecht vol en romig. Deze Zwitserse kaas heeft iets nootachtigs en combineert daardoor goed met de kastanjechampignons en de knapperige walnoten. De rucola, ook wel notensla, past daar ook goed bij. Het geeft dit gerecht bovendien de pit en frisheid die het nodig heeft om alle smaken in balans te brengen.

Labels:CaloriebewustLekker snelVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)

2 stuk(s)

Knoflookteen

500 gram

Kastanjechampignons

50 gram

Geraspte gruyère

(BevatMelk (inclusief lactose))

60 gram

Rucola

(Kan bevattenSelderij)

40 gram

Walnoten

(BevatNotenKan bevattenNoten, Pinda's, Sesam)

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2753 kJ
Energie (kcal)658 kcal
Vetten31.0 g
waarvan verzadigd10.9 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers4.6 g
Vezels8 g
Eiwitten28 g
Zout2.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

• Bereid de bouillon in een pan met deksel. • Voeg de parelcouscous toe en kook, afgedekt, in 12 minuten droog. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen. • Pers of snijd ondertussen de knoflook fijn en snijd de kastanjechampignons in kwarten.

2

• Verhit de roomboter in een wok of hapjespan. • Bak de knoflook en de champignons 4 – 5 minuten opmiddelhoog vuur. • Breng op smaak met peper en zout.

3

• Voeg de parelcouscous, de helft van de gruyère en de helft van de rucola toe aan de champignons. • Maak van de overige rucola een bedje op de borden.

4

• Verdeel de parelcouscous over de borden en garneer met de walnoten en de overige gruyère.