Vandaag behandel je de parelcouscous als een pasta. De gruyère maakt dit gerecht vol en romig. Deze Zwitserse kaas heeft iets nootachtigs en combineert daardoor goed met de kastanjechampignons en de knapperige walnoten. De rucola, ook wel notensla, past daar ook goed bij. Het geeft dit gerecht bovendien de pit en frisheid die het nodig heeft om alle smaken in balans te brengen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
170 gram
Parelcouscous
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)2 stuk(s)
Knoflookteen
500 gram
Kastanjechampignons
50 gram
Geraspte gruyère
(BevatMelk (inclusief lactose))60 gram
Rucola
(Kan bevattenSelderij)40 gram
Walnoten
(BevatNotenKan bevattenNoten, Pinda's, Sesam)350 ml
Groentebouillon
1 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))naar smaak
Peper en zout
• Bereid de bouillon in een pan met deksel. • Voeg de parelcouscous toe en kook, afgedekt, in 12 minuten droog. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen. • Pers of snijd ondertussen de knoflook fijn en snijd de kastanjechampignons in kwarten.
• Verhit de roomboter in een wok of hapjespan. • Bak de knoflook en de champignons 4 – 5 minuten opmiddelhoog vuur. • Breng op smaak met peper en zout.
• Voeg de parelcouscous, de helft van de gruyère en de helft van de rucola toe aan de champignons. • Maak van de overige rucola een bedje op de borden.
• Verdeel de parelcouscous over de borden en garneer met de walnoten en de overige gruyère.