HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOrzo Met Gebakken Sjalotjes
topBanner
Orzo met gebakken sjalotjes

Orzo met gebakken sjalotjes

met kastanjechampignons, citroenricotta en pecorino

Lees meer

In deze orzo spelen sjalotten de hoofdrol. Door deze lang te bakken komen er suikers vrij, waardoor ze karamelliseren en heerlijk zoet worden. Samen met de nootachtige, aardse smaak van de paddenstoelen zorgt dit voor een heuse smaakexplosie.

Labels:Veggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

4 stuk(s)

Sjalot

250 gram

Kastanjechampignons

½ stuk(s)

Citroen

10 gram

Verse dragon en kervel

170 gram

Orzo

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Ei)

100 gram

Ricotta

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Geraspte pecorino

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3046 kJ
Energie (kcal)728 kcal
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd14.3 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers12.7 g
Vezels9 g
Eiwitten27 g
Zout3.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Koekenpan
Pan met deksel
Kleine kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Snijd de sjalot in de lengte in achten. Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd ze in plakken. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Snijd de verse kervel fijn en hak de verse dragon grof.

2

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelmatig vuur en roerbak de sjalot in 16 – 18 minuten goudbruin en zacht. Voeg in de laatste 5 – 7 minuten de kastanjechampignons toe en bak al roerend bruin. Breng op smaak met peper en zout.

3

Verhit ondertussen een pan met deksel, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de orzo 1 minuut. Voeg de bouillon toe, zet het vuur laag en kook de orzo, afgedekt, in 12 minuten droog. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.

4

Meng ondertussen in een kleine kom de ricotta met de geraspte pecorino en per persoon ¼ tl citroenrasp en ½ el citroensap. Breng op smaak met zout en flink wat zwarte peper.

5

Voeg de roomboter, de helft van de kervel, de helft van de citroenricotta en de parelcouscous toe aan de koekenpan met sjalot en champignons en roer goed door.

6

Verdeel de orzo over de borden en garneer met de overige citroenricotta. Bestrooi de orzo met de overige kervel, de dragon en de overige citroenrasp naar smaak. Besprenkel naar smaak met het overige citroensap.