
Orzo met gebakken sjalotjes
met kastanjechampignons, citroenricotta en pecorino
In deze orzo spelen sjalotten de hoofdrol. Door deze lang te bakken komen er suikers vrij, waardoor ze karamelliseren en heerlijk zoet worden. Samen met de nootachtige, aardse smaak van de paddenstoelen zorgt dit voor een heuse smaakexplosie.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
2 stuk(s)
Sjalot
125 gram
Kastanjechampignons
¼ stuk(s)
Citroen
5 gram
Verse dragon en kervel
85 gram
Orzo
(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)
50 gram
Ricotta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Geraspte pecorino
(Bevat Melk (inclusief lactose))
Zelf toevoegen
175 ml
Groentebouillon
1 el
Olijfolie
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies
Bereid de bouillon. Snijd de sjalot in de lengte in achten. Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd ze in plakken. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Snijd de verse kervel fijn en hak de verse dragon grof.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelmatig vuur en roerbak de sjalot in 16 – 18 minuten goudbruin en zacht. Voeg in de laatste 5 – 7 minuten de kastanjechampignons toe en bak al roerend bruin. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen een pan met deksel, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de orzo 1 minuut. Voeg de bouillon toe, zet het vuur laag en kook de orzo, afgedekt, in 12 minuten droog. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.
Meng ondertussen in een kleine kom de ricotta met de geraspte pecorino en per persoon ¼ tl citroenrasp en ½ el citroensap. Breng op smaak met zout en flink wat zwarte peper.
Voeg de roomboter, de helft van de kervel, de helft van de citroenricotta en de parelcouscous toe aan de koekenpan met sjalot en champignons en roer goed door.
Verdeel de orzo over de borden en garneer met de overige citroenricotta. Bestrooi de orzo met de overige kervel, de dragon en de overige citroenrasp naar smaak. Besprenkel naar smaak met het overige citroensap.