Parelcouscous met witte kaas en gepofte kikkererwten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelcouscous met witte kaas en gepofte kikkererwten

Parelcouscous met witte kaas en gepofte kikkererwten

met geroosterde groenten en bosui

Parelcouscous is ontstaan ter vervanging van welk destijds schaarse product? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Tomaat

2.5 gram

Verse tijm

(Kan bevatten Selderij)

1 blik(ken)

Kikkererwten

0.51 tl

Paprikapoeder

1.32 stuk(s)

Bosui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Citroen

85 gram

Parelcouscous

gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

225 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)841 kcal
Energie (kJ)3519 kJ
Vetten38 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers17 g
Vezels9.3 g
Eiwitten28 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Keukenpapier
Wok of hapjespan met deksel

Instructies

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Snijd de courgette in halve plakken en de pruimtomaat in partjes. Meng de courgette, pruimtomaat en de helft van de takjes tijm in een kom met 3/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over één kant van een bakplaat met bakpapier.

Tip: Voeg de takjes tijm in zijn geheel toe om tijd te besparen, of ris de blaadjes eraf als je dat liever hebt.

Bakplaat vullen
2

Dep de kikkererwten droog met keukenpapier. Meng de kikkererwten in dezelfde kom met het paprikapoeder, 3/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over de andere helft van de bakplaat met bakpapier. Bak de groenten en de kikkererwten 20 minuten in de oven, of tot de kikkererwten goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Verdeel de kikkererwten dan over een tweede bakplaat met bakpapier. Pas op, de kikkererwten kunnen gaan springen tijdens het bakken.

Snijden
3

Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar. Pers de knoflook of snijd fijn. Pers de citroen uit.

Couscous bereiden
4

Verhit ondertussen de roomboter in een wok of hapjespan met deksel. Bak de knoflook en het witte gedeelte van de bosui 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de parelcouscous en de overige takjes tijm toe en bak al roerend 2 – 3 minuten, of totdat de parelcouscous licht geroosterd is. Voeg de bouillon toe en laat de parelcouscous 12 – 14 minuten zachtjes koken. Voeg als de parelcouscous te snel droog wordt wat extra water toe.

Op smaak brengen
5

Verkruimel de witte kaas. Voeg de geroosterde courgette, de tomaat, 2 tl citroensap per persoon en de helft van de witte kaas toe aan de wok of hapjespan met parelcouscous. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de parelcouscous in een kom of een diep bord. Garneer met de kikkererwten, het groene gedeelte van de bosui en de overige witte kaas.