HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPannenkoekentaart Met Gekaramelliseerde Appel En Kaneel
topBanner
Pannenkoekentaart met gekaramelliseerde appel en kaneel

Pannenkoekentaart met gekaramelliseerde appel en kaneel

+/- 10 porties | Bak het zelf met verse ingrediënten

Lees meer

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze nieuwe bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Allergenen :Glutenbevattende granenEiMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd90 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten

Voor 2 personen

Ingredientenarrow down iconarrow down icon

Voor 2 personen

250 gram

Pannenkoekenmix

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

450 ml

Halfvolle melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

200 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Gemalen kaneel

100 gram

Biologische crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Appel

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

8 el

Suiker

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)998 kJ
Energie (kcal)239 kcal
Vetten12.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten26 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels3 g
Eiwitten6 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Grote kom
Garde
Kom
Kleine kom
Hoge kom
Serveerschaal
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Voeg 250 g pannenkoekenmix, de melk, 2 el suiker en het ei toe aan een kom. Klop met een garde tot een glad beslag.Verhit 1/2 el roomboter in een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Schenk een soeplepel beslag in de pan. Bak de pannenkoek in ongeveer 2 minuten per kant bruin. Herhaal tot het beslag op is. Voeg na elke 2 pannenkoeken opnieuw boter toe aan de koekenpan.

2

Schenk de slagroom in een hoge kom. Klop met een garde of mixer stijf. Klop in een kom de crème fraîche met 2 el suiker los. Voeg de crème fraîche toe aan de slagroom en meng voorzichtig door elkaar. Zet weg in de koelkast.Meng in een kleine kom 1 tl kaneel met 3 el suiker.

3

Snijd de appel in blokjes. Verhit 1 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de appel, 1 tl kaneel en 1 el suiker toe aan de koekenpan. Meng alles door elkaar en bak 6 - 8 minuten of tot de appel zacht is.

4

Gebruik voor de taart 6 à 7 pannenkoeken die volledig zijn afgekoeld. Leg een pannenkoek op een serveerschaal en besmeer met een laagje van het roommengsel.Strooi er vervolgens wat van de kaneelsuiker over. Leg de volgende pannenkoek hierop en herhaal tot de pannenkoeken op zijn. Eindig met een laagje van het roommengsel en verdeel de gebakken appel over de bovenkant. Snijd de taart in punten.