topBanner
Palak paneer met kikkererwten en naanbrood

Palak paneer met kikkererwten en naanbrood

Lees meer

Nog nooit van palak paneer gehoord? Paneer is een stevige witte kaas die vooral in India veel gegeten wordt. Je bakt de kaas even kort aan en voegt hem erna toe aan een smaakvolle spinaziesaus. Dat verklaart meteen ook het woord palak: Indiaas voor spinazie. Met het naanbrood kun je lekker dippen!

Labels:Lekker snelVeggiePittig
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Tomaat

2 tl

Gemalen komijnzaad

1 tl

Gemalen kurkuma

4 el

Crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

400 gram

Spinazie

1 stuk(s)

Kikkererwten

175 gram

Paneer

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Naanbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)3401.592 kJ
Energie (kcal)813 kcal
Vetten44.0 g
waarvan verzadigd23.0 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels21 g
Eiwitten37 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Wok
Hapjespan
Staafmixer of blender
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Snipper de ui. Snijd of pers de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de tomaat in parten.

2

Verhit de helft van olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de ui, knoflook, gember, rode peper, komijn en kurkuma 5 minuten op laag vuur. Voeg vervolgens de helft van de crème fraîche toe, draai het vuur middel- matig en verhit 1 minuut. Voeg de spinazie, eventueel in delen, toe en roerbak totdat alle spinazie geslonken is. Voeg tenslotte de helft van de kikkererwten en de tomaten toe aan de saus en verhit nog 1 minuut.

3

Haal de wok of hapjespan van het vuur. Giet het spinaziemengsel in een hoge kom en pureer met een staafmixer of blender tot een saus. Giet het mengsel terug in de pan en houd warm op laag vuur.

4

Snijd de paneer in blokjes van 1 cm. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de paneer op middelhoog vuur in 4 minuten goud-bruin. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de paneer toe aan de spinaziesaus en verhit nog 2 minuten. Verwarm de overige kikker-erwten in dezelfde koekenpan 2 minuten op middellaag vuur.

5

Grill het naanbrood 2 – 3 minuten in een hete grillpan en keer halverwege om. Je kunt het naanbrood ook opwarmen in een broodrooster.

6

Verdeel de spinaziesaus over de diepe borden. Serveer met het naanbrood, de kikkererwten en garneer met de overige crème fraîche.