HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPaasbrunch Met Zalmplaattaart En Perengalette
topBanner
Paasbrunch met zalmplaattaart en perengalette

Paasbrunch met zalmplaattaart en perengalette

met groene asperges, geitenkaas, desembroodje en een gekookt eitje

Paasbrunch
Lees meer

Met deze uitgebreide brunch is jouw paasweekend op z'n paasbest. Maak een feestje van de tafel en bekijk op onze blog hoe je servetten omtovert tot paashazen. Vrolijk Pasen!

Allergenen :VisGlutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)EiSojaSesamzaadNoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd55 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

80 gram

Warmgerookte zalm

(BevatVis)

1 stuk(s)

Peer

1 stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Bladerdeeg

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenMelk (inclusief lactose))

50 gram

Geraspte oude kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Biologische crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

100 gram

Aspergetips

½ tl

Gemalen kaneel

1 stuk(s)

Appel

10 gram

Triokruidenmix: Dille, Munt & bladpeterselie

2 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

2 stuk(s)

Biologisch wit broodje met roggedesem

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Sesamzaad)

6 stuk(s)

Perssinaasappel

50 gram

Verse geitenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

20 gram

Walnootstukjes

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

2 stuk(s)

Aardbeienjam

(Kan bevattenMelk (inclusief lactose), Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

4 el

Suiker

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)7636 kJ
Energie (kcal)1825 kcal
Vetten87.0 g
waarvan verzadigd37.0 g
Koolhydraten196 g
waarvan suikers87.0 g
Vezels17 g
Eiwitten52 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Dunschiller of kaasschaaf
Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Steelpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de warmgerookte zalm uit de koelkast. Halveer de peer in de lengte en snijd in plakken van 1/2 cm. Schaaf de courgette met een kaasschaaf of dunschiller in dunne linten.

2

Leg de helft van het bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier. Meng in een kom: de oude kaas, crème fraîche, peper en zout. Smeer dit mengsel over het bladerdeeg. Beleg met 1/3 van de courgettelinten en de aspergetips. Besprenkel naar smaak met olijfolie en peper.

3

Leg de andere helft van het bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier. Meng in een kom per persoon: 1 tl kaneel en 1 1/2 el suiker. Haal de plakken peer door de kaneelsuiker en leg ze op het bladerdeeg. Vouw de randen naar binnen en strooi de rest van de kaneelsuiker over de peren en over de rand van het deeg. Bak de plaattaart en perengalette samen 20 - 25 minuten in de oven.

4

Snijd de appel in kleine blokjes en hak de overige courgettelinten grof. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el zwarte balsalmicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Roer de appel en courgette door de dressing. Snijd de muntblaadjes fijn. Snijd de dille en peterselie fijn en houd een klein deel apart om de plaattaart mee te garneren. Meng de kruiden door de salade.

5

Breng ruim water aan de kook in een steelpan voor de eieren. Kook de eieren 5 - 6 minuten. Laat daarna schrikken onder koud water. Bak het broodje met roggedesem 8 - 10 minuten in de oven. Pers ondertussen het sap van de sinaasappels uit. Breek de geitenkaas in een kom en meng met de walnootstukjes. Besprenkel met 1 tl honing per persoon.

6

Verdeel de warmgerookte zalm op de plaattaart en garneer met de achtergehouden peterselie en dille. Snijd de perengalette in punten. Serveer de plaattaart, galette en de salade samen met de gekookte eitjes, de geitenkaas met walnoot en de aardbeienjam. Vergeet het broodje met roggedesem niet en schenk het verse sinaasappelsap uit aan tafel.