Orzo uit de oven caponata-stijl met halloumi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Orzo uit de oven caponata-stijl met halloumi

En aubergine

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
•Selderij
•Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Witte grillkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Caponatadip

(Bevat Selderij)

75 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Aubergine

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Suiker

150 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3369 kJ
Energie (kcal)805 kcal
Vetten34.5 g
waarvan verzadigd23.3 g
Koolhydraten79.6 g
waarvan suikers24.2 g
Vezels12.4 g
Eiwitten37.8 g
Zout6.2 g

Benodigdheden

•Grote wok of hapjespan
•Ovenschaal

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid de bouillon. Snipper de ui. Snijd de aubergine in blokjes. Snijd de grillkaas in plakjes van 1 cm dik. 

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan of wok op middelhoog vuur. Voeg de ui en aubergine blokjes toe en bak 4 - 5 minuten of totdat de aubergine goudbruin is.

3

Voeg de orzo en de Siciliaanse kruiden toe en bak 1 - 2 minuten mee. Blus af met 1/2 el zwarte balsamico azijn per persoon en voeg de tomatenblokjes toe. Voeg de caponata dip, bouillon en 1/2 tl suiker per persoon toe en breng op smaak met peper en zout. Breng het geheel aan de kook en laat 8 - 10 minuten sudderen.

4

Giet voorzichtig de groenten met orzo in een ovenschaal. Leg hierop de plakjes grillkaas.

5

Bak het geheel 10 - 15 minuten in de oven of totdat de grillkaas goudbruin is. Bak de laatste 5 minuten bovenin de oven zodat de grillkaas bruin kleurt. 

6

Verdeel de groenten met orzo en grillkaas over de borden en serveer!