Dit is een zachte en romige maaltijd met zoete tomaten, pittige gruyère en knapperige pijnboompitten. Je roostert de pijnboompitten samen met wat rozemarijn waardoor beide smaken er nog meer uitspringen. De gruyère geeft de orzo pit.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Sjalot
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Courgette
125 gram
Mini-romatomaten
½ bosje(s)
Verse rozemarijn
70 gram
Orzo
(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)
5 gram
Pijnboompitten
(Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)
25 gram
Geraspte gruyère
(Bevat Melk (inclusief lactose))
150 ml
Groentebouillon
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de courgette in halve plakken en halveer de mini-romatomaten. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn.
Verhit de roomboter in een pan met deksel en fruit de sjalot 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de orzo toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de orzo, afgedekt, 8 – 10 minuten. Roer goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen. Voeg extra water toe als de orzo te droog wordt.
Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pijnboompitten met de helft van de rozemarijn goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de courgette, knoflook en overige rozemarijn 6 – 8 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de mini-romatomaten toe.
Meng de helft van de gruyère en de groenten door de orzo. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de orzo over de borden. Verdeel de tomaat en courgette erover en garneer met de rozemarijn-pijnboompitten en overige gruyère.