Orzo met pompoen, verse dragon en pecannoten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orzo met pompoen, verse dragon en pecannoten

Orzo met pompoen, verse dragon en pecannoten

Tover een Italiaanse klassieker op tafel. Orzo, Italiaans voor gerst, is een gedroogde pastasoort die je deze week eet met heerlijk zoete pompoen. Voor het gemak en snelheid is deze al in blokjes gesneden en klaar voor gebruik. Garneer met de smaakvolle verse dragon en pecannoten.

Labels:
Veggie
Kindvriendelijk
Allergenen :
Noten
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 takje(s)

Verse dragon

(Kan bevatten Selderij)

15 gram

Pecannoten

(Bevat Noten)

85 gram

Orzo

(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)

225 gram

Pompoenblokjes

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)559 kcal
Energie (kJ)2339 kJ
Vetten21 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers0 g
Vezels8 g
Eiwitten15 g
Zout0 g

Benodigdheden

Wok
Hapjespan

Instructies

Snipper de sjalot en snijd de dragon
1

Bereid de groentebouillon. Snipper de sjalot. Snijd of pers de knoflook fijn. Haal de dragon van de takjes en snijd fijn.

Rooster de pecannoten
2

Verhit een wok of hapjespan, zonder olie, op hoog vuur. Verkruimel de pecannoten boven de pan en rooster 2 minuten.

Schep de pompoenblokjes door de orzo
3

Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de orzo en de helft van de dragon toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de orzo, afgedekt, 8 - 10 minuten. Roer goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen, voeg eventueel wat extra water toe. Schep in de laatste 4 - 6 minuten de pompoenblokjes door de orzo en breng op smaak met peper en zout.

Garneer met de overige dragon
4

Verdeel de orzo over de borden en garneer met de pecannoten en overige dragon. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.