HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOrzo Met Pompoen, Verse Dragon En Pecannoten
topBanner
Orzo met pompoen, verse dragon en pecannoten

Orzo met pompoen, verse dragon en pecannoten

Lees meer

Tover een Italiaanse klassieker op tafel. Orzo, Italiaans voor gerst, is een gedroogde pastasoort die je deze week eet met heerlijk zoete pompoen. Voor het gemak en snelheid is deze al in blokjes gesneden en klaar voor gebruik. Garneer met de smaakvolle verse dragon en pecannoten.

Labels:VeggieKindvriendelijkLekker snel
Allergenen :NotenGlutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

3 takje(s)

Verse dragon

(Kan bevattenSelderij)

30 gram

Pecannoten

(BevatNoten)

175 gram

Orzo

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Ei)

450 gram

Pompoenblokjes

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2338.856 kJ
Energie (kcal)559 kcal
Vetten21.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels8 g
Eiwitten15 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Wok
Hapjespan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de groentebouillon. Snipper de sjalot. Snijd of pers de knoflook fijn. Haal de dragon van de takjes en snijd fijn.

2

Verhit een wok of hapjespan, zonder olie, op hoog vuur. Verkruimel de pecannoten boven de pan en rooster 2 minuten.

3

Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de orzo en de helft van de dragon toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de orzo, afgedekt, 8 - 10 minuten. Roer goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen, voeg eventueel wat extra water toe. Schep in de laatste 4 - 6 minuten de pompoenblokjes door de orzo en breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de orzo over de borden en garneer met de pecannoten en overige dragon. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.