Orzo met knoflookgarnalen en courgette
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orzo met knoflookgarnalen en courgette

Orzo met knoflookgarnalen en courgette

Met verse kruiden en amandelschaafsel

Orzo is het Italiaanse woord voor gerst, maar het wordt eigenlijk gemaakt van griesmeel van harde tarwe. Griesmeel wordt onder andere gebruikt om pudding mee te maken, maar van deze variant - semolina - wordt bijvoorbeeld ook couscous gemaakt. Je bereidt de orzo vandaag als een risotto, voor een lekker romig gerecht. Je maakt het helemaal af met knapperig amandelschaafsel.

Labels:
Caloriebewust
Kook mij eerst
Familie
Allergenen :
Amandelnoten
Selderij
Gluten
Tarwe
Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Sjalot

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad, Noten)

6 leaves

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

5 bosje(s)

Verse oregano

½ stuk(s)

Courgette

60 gram

Orzo

(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)

100 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

Zelf toevoegen

125 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2163 kJ
Energie (kcal)517 kcal
Vetten20 g
waarvan verzadigd2.9 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers13.1 g
Vezels5 g
Eiwitten27 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Snijplank
Fruitmesje
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de sjalot in halve ringen. Hak het amandelschaafsel fijn. Pluk de blaadjes van de verse basilicum en oregano en snijd fijn. Snijd de courgette in de lengte in kwarten en snijd vervolgens in kleine blokjes.

Orzo koken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel en bak de orzo al roerend 1 minuut op middellaag vuur. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Roer regelmatig door en voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

Garnalen bakken
3

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de knoflook en sjalot 2 minuten op laag vuur. Voeg de garnalen, het grootste deel van het amandelschaafsel en het grootste deel van de verse kruiden toe en bak 3 – 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg naar smaak extra vierge olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.

Courgette bakken
4

Haal de garnalen uit de wok of hapjespan en houd warm in aluminiumfolie. Bak in dezelfde wok de courgette 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg 1 el water per persoon toe, breng op smaak met peper en zout en laat afgedekt 5 – 6 minuten smoren op middellaag vuur of tot de courgette beetgaar is.

Op smaak brengen
5

Voeg de orzo toe aan de wok of hapjespan en verhit nog 1 minuut op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren en garneren
6

Serveer de courgette-orzo met de garnalen en garneer met het overige amandelschaafsel en de rest van de kruiden.