Orzo met knoflookgarnalen en courgette

Orzo met knoflookgarnalen en courgette

Met verse kruiden en amandelschaafsel

Beoordeeld met 3.4 / 4
Lees meer

Orzo is het Italiaanse woord voor gerst, maar het wordt eigenlijk gemaakt van griesmeel van harde tarwe. Griesmeel wordt onder andere gebruikt om pudding mee te maken, maar van deze variant - semolina - wordt bijvoorbeeld ook couscous gemaakt. Je bereidt de orzo vandaag als een risotto, voor een lekker romig gerecht. Je maakt het helemaal af met knapperig amandelschaafsel.

Labels:Calorie-focusEten binnen 3 dagenFamilyLactosevrij
Allergenen:NotenGlutenbevattende granenSchaaldieren
Voorbereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredienten
hoeveelheden

2 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Sjalot

20 g

Amandelschaafsel

(BevatNoten, Kan sporen van allergenen bevatten)

12 blaadje

Verse basilicum

(Kan sporen van allergenen bevatten)

10 takje

Verse oregano

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Courgette

120 g

Orzo

(BevatGlutenbevattende granen)

200 g

Garnalen

(BevatSchaaldieren)

Zelf toevoegen

250 ml

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaarden
Energie (kJ)2163 kJ
Energie (kcal)517 kcal
Vetten20.0 g
waarvan verzadigd2.9 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers13.1 g
Vezels5 g
Eiwitten27 g
Zout2.2 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Cutting Board
Fruitmesje
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Aluminiumfolie
InstructiesPDF
Instructies
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de sjalot in halve ringen. Hak het amandelschaafsel fijn. Pluk de blaadjes van de verse basilicum en oregano en snijd fijn. Snijd de courgette in de lengte in kwarten en snijd vervolgens in kleine blokjes.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel en bak de orzo al roerend 1 minuut op middellaag vuur. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Roer regelmatig door en voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

3

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de knoflook en sjalot 2 minuten op laag vuur. Voeg de garnalen, het grootste deel van het amandelschaafsel en het grootste deel van de verse kruiden toe en bak 3 – 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg naar smaak extra vierge olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.

4

Haal de garnalen uit de wok of hapjespan en houd warm in aluminiumfolie. Bak in dezelfde wok de courgette 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg 1 el water per persoon toe, breng op smaak met peper en zout en laat afgedekt 5 – 6 minuten smoren op middellaag vuur of tot de courgette beetgaar is.

5

Voeg de orzo toe aan de wok of hapjespan en verhit nog 1 minuut op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

6

Serveer de courgette-orzo met de garnalen en garneer met het overige amandelschaafsel en de rest van de kruiden.