Orzo met gebakken sjalot en frisse citroenricotta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orzo met gebakken sjalot en frisse citroenricotta

Orzo met gebakken sjalot en frisse citroenricotta

met kastanjechampignons en pecorino

Ricotta betekent letterlijk opnieuw gekookt en wordt eigenlijk gemaakt van een bijproduct van kaas: wei. Deze wordt "opnieuw" gekookt en zo ontstaat ricotta.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Allergenen :
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Sjalot

125 gram

Kastanjechampignons

5 gram

Verse dragon en kervel

¼ stuk(s)

Biologische citroen

85 gram

Orzo

(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)

50 gram

Ricotta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte pecorino

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2855 kJ
Energie (kcal)682 kcal
Vetten29 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers13 g
Vezels9 g
Eiwitten26 g
Zout3 g

Benodigdheden

Keukenpapier
Rasp
Pan met deksel
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Snijd de sjalotten in de lengte in achten. Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd ze in plakken. Snijd de verse kervel fijn en hak de verse dragon grof. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit.

Champignons bakken
2

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelmatig vuur en roerbak de sjalot in 16 – 18 minuten goudbruin en zacht. Voeg in de laatste 5 – 7 minuten de kastanjechampignons toe en bak al roerend bruin. Breng op smaak met peper en zout. Verhit ondertussen een pan met deksel, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de orzo 1 minuut. Voeg de bouillon toe, zet het vuur laag en kook de orzo, afgedekt, in 12 minuten droog. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.

Ricotta mengen
3

Meng ondertussen in een kleine kom de ricotta met de geraspte pecorino en per persoon ¼ tl citroenrasp en ½ el citroensap. Breng op smaak met zout en flink wat zwarte peper. Voeg de roomboter, de helft van de kervel, de helft van de citroenricotta en de orzo toe aan de koekenpan met sjalot en kastanjechampignons en roer goed door.

Serveren
4

Verdeel de orzo over de borden en garneer met de overige citroenricotta. Bestrooi de orzo met de overige kervel, de dragon en de overige citroenrasp naar smaak. Besprenkel naar smaak met het overige citroensap.