HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOrzo
topBanner
Orzo

Orzo

met courgette, romatrostomaten, gruyère, pijnboompitten en rozemarijn

Lees meer

Dit is een zachte en romige maaltijd met zoete tomaten, pittige gruyère en knapperige pijnboompitten. Je roostert de pijnboompitten samen met wat rozemarijn waardoor beide smaken er nog meer uitspringen.

Labels:InspiratieVeggieFamilie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Sjalot

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Courgette

250 gram

Mini-romatomaten

170 gram

Orzo

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Ei)

20 gram

Pijnboompitten

(Kan bevattenNoten, Pinda's, Sesam)

2 tl

Gedroogde rozemarijn

50 gram

Geraspte gruyère

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2707 kJ
Energie (kcal)647 kcal
Vetten28.0 g
waarvan verzadigd10.9 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers13.5 g
Vezels6 g
Eiwitten23 g
Zout2.3 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de courgette in halve plakken en halveer de mini-romatrostomaten.

2

Verhit de roomboter in een pan met deksel en fruit de sjalot 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de orzo toe en bak al roerende 1 minuut. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

3

Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten met de helft van de rozemarijn zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de courgette, knoflook en overige rozemarijn 6 – 8 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de mini-romatrostomaten toe.

5

Meng de helft van de gruyère en de groenten door de orzo. Breng op smaak met peper en zout (zie tip!).

6

Verdeel de orzo over de borden. Verdeel de tomaat en de courgette erover en garneer met de rozemarijn-pijnboompitten en de overige gruyère.