topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orzo

Orzo

met courgette, romatrostomaten, gruyère, pijnboompitten en rozemarijn

Dit is een zachte en romige maaltijd met zoete tomaten, pittige gruyère en knapperige pijnboompitten. Je roostert de pijnboompitten samen met wat rozemarijn waardoor beide smaken er nog meer uitspringen.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen :
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

125 gram

Mini-romatomaten

85 gram

Orzo

(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)

10 gram

Pijnboompitten

(Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

1 tl

Gedroogde rozemarijn

25 gram

Geraspte gruyère

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)647 kcal
Energie (kJ)2707 kJ
Vetten28 g
waarvan verzadigd10.9 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers13.5 g
Vezels6 g
Eiwitten23 g
Zout2.3 g

Instructies

Groenten snijden
1

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de courgette in halve plakken en halveer de mini-romatrostomaten.

Orzo bereiden
2

Verhit de roomboter in een pan met deksel en fruit de sjalot 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de orzo toe en bak al roerende 1 minuut. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

Roosteren
3

Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten met de helft van de rozemarijn zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Groenten bakken
4

Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de courgette, knoflook en overige rozemarijn 6 – 8 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de mini-romatrostomaten toe.

Op smaak brengen
5

Meng de helft van de gruyère en de groenten door de orzo. Breng op smaak met peper en zout (zie tip!).

Serveren
6

Verdeel de orzo over de borden. Verdeel de tomaat en de courgette erover en garneer met de rozemarijn-pijnboompitten en de overige gruyère.