
Orzo met broccoli, pecorino en harissa
met verse citroentijm en zonnebloempitten
Pecorino is een Italiaanse schapenkaas en lijkt op parmigiano reggiano, maar wordt korter gerijpt en heeft daardoor een zachtere smaak.
Labels:
Caloriebewust
•Extra groente
•Veggie
•Klimaatbewust
Allergenen :
Tarwe
•Melk (inclusief lactose)
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
250 gram
Broccoli
2.5 gram
Verse citroentijm
10 gram
Zonnebloempitten
(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)
75 gram
Orzo
(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)
40 gram
Geraspte pecorino
(Bevat Melk (inclusief lactose))
15 gram
Harissa
Zelf toevoegen
½ el
Olijfolie
175 ml
[Zoutarme] groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Pan met deksel
•Grote wok of hapjespan met deksel
•Koekenpan
Instructies

1
- Bereid de bouillon. Kook ruim water in een pan met deksel voor de broccoli.
- Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
- Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
- Ris de blaadjes van de citroentijm en snijd fijn.

2
- Verhit een wok of hapjespan zonder olie op hoog vuur. Rooster de zonnebloempitten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
- Verhit daarna 1/4 el olijfolie per persoon in dezelfde wok of hapjespan en fruit de helft van de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur.
- Voeg de citroentijm en orzo toe en roerbak 1 minuut op middellaag vuur.
- Voeg de bouillon toe en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

3
- Kook ondertussen de broccoli, afgedekt, 6 - 8 minuten in de pan met deksel en giet daarna af.
- Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de overige ui en knoflook 1 minuut.
- Voeg de broccoli toe en bak nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Weetje: Wist je dat 200 gram broccoli meer dan de ADH vitamine C bevat? Perfect om je afweersysteem een boost te geven!

4
- Voeg de broccoli en de helft van de geraspte pecorino toe aan de orzo en laat de kaas al roerend smelten. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de orzo met broccoli over de borden.
- Besprenkel met de harissa.
- Bestrooi met de zonnebloempitten en de overige geraspte pecorino.