HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOp De Huid Gebakken Zeebaarsfilet En Parelgerst
topBanner
Op de huid gebakken zeebaarsfilet en parelgerst

Op de huid gebakken zeebaarsfilet en parelgerst

Lees meer

Een heerlijk kruidig gerecht met knapperige parelgerst en zacht geroosterde groenten. Het gerecht is onder andere op smaak gebracht met harissa, een Noord-Afrikaanse saus die gemaakt is van rode peper, knoflook, koriander en komijn. Wees voorzichtig, de saus is erg pittig!

Labels:Pittig
Allergenen :Glutenbevattende granenVisMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Parelgerst

(BevatGlutenbevattende granen)

1 tl

Harissa

1 tl

Gemalen komijnzaad

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Aubergine

2 stuk(s)

Tomaat

8 takje(s)

Verse koriander

2 stuk(s)

Zeebaarsfilet met huid

(BevatVis)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

½ el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2435.088 kJ
Energie (kcal)582 kcal
Vetten17.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels18 g
Eiwitten36 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Pan met deksel
Wok
Hapjespan
Bakplaat
Bakpapier
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 225 ml water per persoon in een pan met deksel voor de parelgerst en verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Verhit een wok of hapjespan, zonder olie, op laag vuur. Voeg de parelgerst, harissa (let op, dit is heet) en komijnpoeder toe en roerbak 1 minuut op laag vuur. Voeg het kokende water toe en roer goed door. Kook de parelgerst, afgedekt, in 25 minuten droog. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan en voeg als het nodig is extra water toe om aanbranden te voorkomen.

3

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Snijd de aubergine in plakken van maximaal ½ cm dik. Snijd de tomaat in parten.

4

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de aubergineplakken 1 - 2 minuten op hoog vuur aan elke kant. Haal daarna uit de pan en verdeel de aubergineplakken op een bakplaat met bakpapier. Voeg de tomaat en knoflook toe, besprenkel met de overige olijfolie en voeg naar smaak peper en zout toe. Bak de groenten 10 - 15 minuten in de oven.

5

Snijd de verse koriander fijn. Verhit de roomboter in dezelfde koekenpan en bak de zeebaarsfilet 3 minuten op de kant met het vel. Keer om, bak nog 1 minuut en breng op smaak met peper en zout.

6

Voeg de groenten uit de oven en de helft van de koriander toe aan de parelgerst en breng verder op smaak met peper en zout.

7

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige koriander. Serveer met de zeebaarsfilet.