Oosterse noedels met kip en pikante soja-rode pepersaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Oosterse noedels met kip en pikante soja-rode pepersaus

Oosterse noedels met kip en pikante soja-rode pepersaus

Dit Oosterse gerecht wordt bereid met kippendijen die worden gestoofd en bereid als ‘draadjesvlees’. De noedels breng je op smaak met vissaus, sojasaus en verse ingrediënten als rode peper en gember. Je garneert de maaltijd met geroosterd sesamzaad.

Labels:
Pittig
Allergenen :
Sesamzaad
Vis
Gluten
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode peper

1 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Kippendijfilet

5 gram

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

10 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

15 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

½ stuk(s)

Rode paprika

2 stuk(s)

Bosui

¼ stuk(s)

Komkommer

75 gram

Noedels

(Bevat Gluten)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

2 tl

Wittewijnazijn

2 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)673 kcal
Energie (kJ)2816 kJ
Vetten23 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers0 g
Vezels6 g
Eiwitten42 g
Zout0 g

Benodigdheden

Wok met deksel
Hapjespan met deksel
Pan met deksel

Instructies

Snijd de gember en peper fijn
1

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Schil de gember en snijd fijn. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de kippendij op 2 plekken tot op het bot in.

2

Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster het sesamzaad, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Bak de kippendijen
3

Verhit de zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan met deksel en bak de knoflook en de kippendijen 2 minuten op middelhoog vuur. Draai de kippendijen regelmatig om. Voeg vervolgens de vissaus, sojasaus, rode peper, gember en 2 el water per persoon toe en laat, afgedekt, 20 - 25 minuten op middellaag vuur zachtjes stoven.

4

Breng ondertussen 400 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Snijd vervolgens de paprika in dunne repen en de bosui in ringen. Snijd of schaaf de komkommer met een kaasschaaf of dunschiller in dunne lange plakken.

5

Haal vervolgens de kippendijen uit de wok of hapjespan, voeg de paprika, komkommer, witte wijnazijn, honing en het grootste deel van de bosui toe en laat 3 - 4 minuten zachtjes stoven. Kook de noedels, afgedekt, 4 minuten in de pan met deksel en giet af.

Trek het vlees van het bot
6

Trek ondertussen het vlees van de kippendijen met behulp van twee vorken van het bot en voeg de kippendijen en noedels bij de groenten.

Garneer met het sesamzaad en overige bosui
7

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met het sesamzaad en overige bosui.