Oliebollen uit de oven
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Oliebollen uit de oven

Oliebollen uit de oven

16 st | Bak het zelf met verse ingrediënten

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten. Zelf oliebollen bakken zonder te hoeven frituren? Kies voor deze variant uit de oven! Met appel en rozijnen.

Allergenen :
Tarwe
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

400 gram

Tarwebloem

(Bevat Tarwe, Gluten)

1 zakje(s)

Bakpoeder

(Bevat Tarwe, Gluten Kan bevatten Eieren, Soja, Lupine, Melk (inclusief lactose))

400 ml

Biologische boeren karnemelk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

1 stuk(s)

Appel

40 gram

Rozijnen

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

100 gram

Poedersuiker

Zelf toevoegen

4 el

Suiker

1 tl

Zout

16 tl

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1528 kcal
Energie (kJ)6395 kJ
Vetten46.12 g
waarvan verzadigd6.4 g
Koolhydraten246.72 g
waarvan suikers104.1 g
Vezels10.44 g
Eiwitten36.14 g
Zout6.1 g

Benodigdheden

Grote kom
Garde
Kleine kom
Muffinvorm
Muffinvorm

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de appel in kleine blokjes.
Mengen
2
  • Meng in een grote kom de bloem, bakpoeder, kristalsuiker en 1 tl zout.
  • Meng in een kleine kom de karnemelk met het ei met een garde.
  • Voeg al roerend langzaam het karnemelk-eimengsel toe aan de droge ingrediënten (zie Tip).
  • Schep voorzichtig de rozijnen en appel door het beslag.

Tip: Roer het karnemelk-eimengsel rustig door de droge ingrediënten. Zo blijft het beslag voor de oliebollen lekker luchtig!

Bakken
3
  • Vet ieder bakje van een muffinvorm in met 1 tl zonnebloemolie.
  • Schep ongeveer 2 eetlepels beslag in elk bakje (zie Tip).
  • Bak de oliebollen 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Tip: Heb je meer beslag dan bakjes? Bak de oliebollen dan in delen.

Serveren
4
  • Laat de oliebollen 5 - 10 minuten afkoelen in de vorm.
  • Haal ze er vervolgens uit en laat afkoelen op een rooster.
  • Bestrooi de oliebollen vlak voor serveren met de poedersuiker.