Noedelsalade met garnalen en mango
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Noedelsalade met garnalen en mango

Noedelsalade met garnalen en mango

met zelfgemaakte chilisaus

Als je zin hebt in een lichte maaltijd, is dit de perfecte keuze. Het gerecht is laag in calorieën en rijk aan vezels, bevat weinig verzadigd vet en is juist rijk aan onverzadigde vetzuren. Je kunt vandaag zelf de pit in je gerecht bepalen: hoe langer je de zelfgemaakte chilisaus laat inkoken, des te pittiger het wordt. Het is dus belangrijk dat je de saus tijdens het bereiden goed blijft proeven.

Labels:
Caloriebewust
Kook mij eerst
Allergenen :
Vis
Schaaldieren
Pinda's
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Mango

½ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Knoflookteen

10 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

5 gram

Gezouten vliespinda's

(Bevat Pinda's)

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Suiker

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2065 kJ
Energie (kcal)494 kcal
Vetten16 g
waarvan verzadigd2.3 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers30.9 g
Vezels5 g
Eiwitten20 g
Zout5.2 g

Benodigdheden

Steelpan
Grote kom
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm in een steelpan een bodempje water, maar breng net niet aan de kook. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en voeg de rode peper toe aan de steelpan. Laat de rode peper 10 minuten weken de steelpan met heet water. Giet daarna af en bewaar wat van het kookvocht.

Snijden
2

Snijd ondertussen de komkommer in de lengte door, verwijder met een lepel de zaadlijsten en snijd in halve maantjes. Schil de mango en snijd in dunne plakjes. Meng de komkommer en mango in een grote kom. Pers de helft van de limoen uit en snijd de andere helft in parten. Halveer de rode puntpaprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

Zoetzure chilisaus maken
3

Hak de rode peper zeer fijn. Meng de rode peper, in de lege steelpan, met de knoflook en per persoon 1/2 el wittewijnazijn, 1 el suiker, 1/2 el olijfolie en 1/2 el van het kookvocht van de rode peper. Breng de chilisaus aan de kook op laag vuur en laat 5 – 10 minuten inkoken. Roer er vlak voor serveren per persoon 1/2 el limoensap per persoon en 1/2 el vissaus door.

Garnalen bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en roerbak de garnalen en de rode puntpaprika 3 – 4 minuten op hoog vuur. Hak ondertussen de gezouten vliespinda's grof.

Noedelsalade maken
5

Voeg de udonnoedels toe aan de pan met de garnalen en roerbak nog 1 – 2 minuten. Voeg de udonnoedels, garnalen en de chilisaus toe aan de saladekom met mango en komkommer. Schep de noedelsalade goed om.

Serveren
6

Verdeel de noedelsalade over de borden. Serveer met de overige limoenpartjes en de gezouten vliespinda's.