HelloFresh
topBanner
Javaanse noedels met gekruide kip

Javaanse noedels met gekruide kip

met wokgroenten, koriander en pinda's

Lees meer

NIEUW! Ontdek deze maand supersnelle recepten die in 15 minuten op tafel staan.

Heel september kook je supersnel: je zet al in 15 minuten een lekkere maaltijd boordevol groente op tafel. Wij maken het je gemakkelijk: de 200 gram groente per persoon in dit gerecht hebben we alvast voor je gesneden. Ook de kip is voorgesneden én gemarineerd - zo kook je vliegensvlug een goede maaltijd! Dat is nog eens een lekker begin van het nieuwe schooljaar.

Labels:15 min mealBalansQuick & Easy
Allergenen :Glutenbevattende granenSesamzaadSojaPinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

2 pak

Verse udonnoedels

(BevatGlutenbevattende granen)

400 g

Oosterse groentemix

(Kan sporen van allergenen bevatten)

200 g

Japans gemarineerde kipfiletreepjes

5 g

Verse koriander

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 zakje

Javaanse wokpasta

(BevatGlutenbevattende granen, Sesamzaad, Soja)

20 g

Gezouten pinda's

(BevatPinda's)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Ketjap

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2665 kJ
Energie (kcal)637 kcal
Vetten20.0 g
waarvan verzadigd3.3 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers12.3 g
Vezels8 g
Eiwitten33 g
Zout4.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Wok
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

• Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. • Kook de noedels 3 – 4 minuten in de pan met deksel. • Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

2

• Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok op middelhoog vuur. • Roerbak de kipfiletreepjes en groentemix 3 – 4 minuten • Snijd de verse koriander fijn.

3

• Voeg de Javaanse wokpasta en 1/2 el ketjap per persoon toe aan de wok en bak 3 minuten. • Roer vlak voor serveren de noedels door de groenten.

4

• Verdeel de noedels over diepe kommen. • Garneer met de koriander en gezouten pinda's.