NIET GEBRUIKEN (zie slot 2) - Pittige Thaise kipgehaktsalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
NIET GEBRUIKEN (zie slot 2) - Pittige Thaise kipgehaktsalade

NIET GEBRUIKEN (zie slot 2) - Pittige Thaise kipgehaktsalade

In schuitjes van little gem met zoetzure komkommer

In de Aziatische keuken wordt veel gekookt met een mix van smaken en structuren. Zuur, zoet, pittig – proef jij al deze smaken terug in dit gerecht? Je gebruikt vandaag knapperige little gem als kleine kommetjes, die je vult met noedels en gehakt. Deze frisse hapjes kun je zo oppakken, met je handen eten mag dus!

Allergenen :
Pinda's
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Pandanrijst

⅓ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Limoen

1.5 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode peper

15 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Little gem

10 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

110 gram

Aziatisch gekruid kipgehakt

2.5

Bruine basterdsuiker

Zelf toevoegen

1

Suiker

2

Wittewijnazijn

1

Zonnebloemolie

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)630 kcal
Energie (kJ)2636 kJ
Vetten20 g
waarvan verzadigd3.8 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers4.3 g
Vezels5 g
Eiwitten34 g
Zout3.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom
Rasp
Kleine kom
Wok

Instructies

Rijst koken
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Zoetzuur maken
2

Meng ondertussen in een saladekom de wittewijnazijn met de suiker. Snijd de komkommer in dunne plakken en voeg toe aan het zoetzuur. Breng op smaak met zout. Schep af en toe om zodat de smaken goed in de komkommer trekken.

Schuitjes maken
3

Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Pers de knoflook of snijd fijn en snijd de rode peper fijn. Hak de pinda's en de verse koriander grof. Haal de blaadjes van de little gem los en leg er steeds 2 tot 3 op elkaar, zodat je per persoon 3 slaschuitjes krijgt.

Dressing maken
4

Meng in een kleine kom de bruine suiker met per persoon 1 el limoensap, 1/2 tl limoenrasp en 2 tl vissaus.

Kipgehakt bakken
5

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook en de rode peper 1 minuut op hoog vuur. Voeg het gekruide kipgehakt toe en bak het gehakt in 2 – 3 minuten los op middelhoog vuur. Meng de limoendressing door het gehakt en bak nog 2 minuten, of tot de kip gaar is. Voeg de pinda's toe en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden. Leg de little-gemschuitjes erop en vul ze met het kipgehakt. Schenk de achtergebleven saus over de rijst. Serveer met de zoetzure komkommer en bestrooi met de koriander.