Niet gebruiken - Schelvisfilet met bieslooksaus
Niet gebruiken - Schelvisfilet met bieslooksaus

Niet gebruiken - Schelvisfilet met bieslooksaus

met aardappeltjes en bospeen uit de oven

Schelvis is mild van smaak en past goed bij de klassieke combinatie van bieslook en volle yoghurt. Door de bospeen en aardappelen samen in de oven te roosteren bespaar je veel tijd en het is ook nog eens hartstikke lekker! Heb je een elektrische oven of combimagnetron? Dan kan de oventijd iets langer zijn.

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

0.42 bunch

Bunched carrots

250 g

Potatoes

2.5 g

Fresh chives

25 g

Organic full-fat yogurt

1 piece

Fillet of haddock

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ teaspoon

Mustard

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2416 kJ
Calories577 kcal
Fat21.4 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate62.9 g
Sugar11.9 g
Dietary Fiber11.6 g
Protein27 g
Salt0.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Pan with Lid
•Parchment Paper
•Baking Sheet
•Paper Towel
•Small Bowl
•Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen en de bospeen. Weeg 200 g bospeen per persoon af. Snijd de bospeen in de lengte in kwarten. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in lange, smalle parten.

Tip: Wist je dat dit gerecht door de wortelen rijk is aan vitamine A? Deze vitamine is van belang voor een gezonde groei, de ogen en het afweersysteem. Daarnaast is dit gerecht laag in zout en.. see ffacts

Koken
2

Kook de bospeen en aardappelen samen 8 – 10 minuten in de pan met deksel. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Roosteren
3

Verdeel de bospeen en aardappelen over een bakplaat met bakpapier, dep ze droog met keukenpapier en meng met 1 el olijfolie per persoon. Bak 20 - 30 minuten in de oven (zie TIP). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: De oventijd van de aardappelen en bospeen kan langer zijn als je een combimagnetron of elektrische oven gebruikt. Prik er in met een vork: als dit makkelijk gaat, zijn de bospeen en aardappelen gaar.

Bieslooksaus maken
4

Snijd of knip ondertussen de verse bieslook fijn. Meng in een kleine kom de volle yoghurt, 1/2 tl mosterd per persoon en de bieslook. Breng op smaak met peper en zout.

Saus opwarmen
5

Dep tegen het einde van de oventijd de schelvisfilet droog met keukenpapier. Smelt 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de schelvisfilet 2 – 3 minuten per kant op middelhoog vuur, tot hij gaar is. Haal de vis uit de koekenpan en roer de bieslooksaus door het bakvet in de pan.

Serveren
6

Verdeel de bospeen en aardappelen over de borden, leg de schelvisfilet erop en serveer met de bieslooksaus.