Niet gebruiken - Geroosterde bloemkool in groene curry saus

Niet gebruiken - Geroosterde bloemkool in groene curry saus

met zilvervliesrijst, spinazie en Thais basilicum

Tags:
Veggie

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total35 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

165 g

Cauliflower

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

¼ piece

Lime

1 piece

Fresh lemongrass

5 g

Thai basil

70 g

Brown rice

10 g

Chopped cashews

½ sachet(s)

Green curry spices

90 milliliters

Coconut milk

50 g

Spinach

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Flour

Nutrition Values

Energy (kJ)1888 kJ
Calories451 kcal
Fat34.3 g
Saturated Fat16.8 g
Carbohydrate23.5 g
Sugar5.9 g
Dietary Fiber6.2 g
Protein10.2 g
Salt1.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Pan with Lid
Wok or sautépan

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes. Verdeel de bloemkool over een bakplaat met bakpapier. Meng de bloemkool met een 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Rooster 25 - 30 minuten in de oven, of tot de bloemkool goudbruin is (zie Tip). Schep halverwege om.

Tip: Het roosteren van bloemkool zorgt ervoor dat de bloemkool krokant wordt en een nootachtige smaak krijgt.

2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Snijd de limoen in parten. Kneus het citroengras door deze op 3 plaatsen te breken. Scheur het Thaise basilicum klein.

3

Kook de rijst, afgedekt, in 12 – 14 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit ondertussen een wok of hapjespan op middelhoog vuur en rooster de cashewstukjes, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

Verhit de zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en sjalot 2 minuten. Voeg de groene curry kruiden en 1/2 el bloem per persoon toe en bak 1 minuut mee.

5

Voeg vervolgens de kokosmelk (zie Tip), basterdsuiker, citroengras en 50 ml water per persoon toe en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Breng het geheel aan de kook en laat 5 - 8 minuten op laag vuur pruttelen. Voeg de laatste 3 minuten de spinazie en de helft van de Thaise basilicum toe.

Tip: Kokosmelk is een natuurlijk product en kan soms (deels) gestold zijn in de verpakking. Geen zorgen, dit zijn de vetten van de kokosmelk en die zitten juist vol smaak.

6

Haal het citroengras uit de curry en breng de curry op smaak met peper en zout. Verdeel de rijst en de geroosterde bloemkool over diepe borden. Schep de curry saus over de bloemkool. Garneer met de cashewstukjes en de overige Thaise basilicum. Serveer met een partje limoen.