The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
165 g
Cauliflower
1 piece
Garlic
½ piece
Onion
¼ piece
Lime
1 piece
Fresh lemongrass
5 g
Thai basil
70 g
Brown rice
10 g
Chopped cashews
½ sachet(s)
Green curry spices
90 milliliters
Coconut milk
50 g
Spinach
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
½ tablespoon
Sunflower oil
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
Flour
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes. Verdeel de bloemkool over een bakplaat met bakpapier. Meng de bloemkool met een 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Rooster 25 - 30 minuten in de oven, of tot de bloemkool goudbruin is (zie Tip). Schep halverwege om.
Tip: Het roosteren van bloemkool zorgt ervoor dat de bloemkool krokant wordt en een nootachtige smaak krijgt.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Snijd de limoen in parten. Kneus het citroengras door deze op 3 plaatsen te breken. Scheur het Thaise basilicum klein.
Kook de rijst, afgedekt, in 12 – 14 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit ondertussen een wok of hapjespan op middelhoog vuur en rooster de cashewstukjes, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en sjalot 2 minuten. Voeg de groene curry kruiden en 1/2 el bloem per persoon toe en bak 1 minuut mee.
Voeg vervolgens de kokosmelk (zie Tip), basterdsuiker, citroengras en 50 ml water per persoon toe en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Breng het geheel aan de kook en laat 5 - 8 minuten op laag vuur pruttelen. Voeg de laatste 3 minuten de spinazie en de helft van de Thaise basilicum toe.
Tip: Kokosmelk is een natuurlijk product en kan soms (deels) gestold zijn in de verpakking. Geen zorgen, dit zijn de vetten van de kokosmelk en die zitten juist vol smaak.
Haal het citroengras uit de curry en breng de curry op smaak met peper en zout. Verdeel de rijst en de geroosterde bloemkool over diepe borden. Schep de curry saus over de bloemkool. Garneer met de cashewstukjes en de overige Thaise basilicum. Serveer met een partje limoen.