Skip to main content
Niet gebruiken - Gekruide kipfilet met champignonroomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Niet gebruiken - Gekruide kipfilet met champignonroomsaus

Niet gebruiken - Gekruide kipfilet met champignonroomsaus

met witte rijst, sperziebonen en gomasio

Je geeft de kipfilet een originele twist met de gomasio-kruidenmix - een smaakmaker op basis van sesamzaad en tuinkruiden.

Allergenen :
Sesamzaad
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

125 gram

Champignons

75 gram

Sperziebonen

85 gram

Witte langgraanrijst

⅔ zakje(s)

Gomasio-tuinkruidenmix

(Bevat: Sesamzaad, Selderij)

1 stuk(s)

Kipfilet met mediterrane kruiden

100 ml

Slagroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2413 kJ
Energie (kcal)577 kcal
Vetten45.2 g
waarvan verzadigd20.1 g
Koolhydraten8.9 g
waarvan suikers2.5 g
Vezels5.2 g
Eiwitten30.5 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Préparer
1

Pour le riz et les haricots verts, portez une grande quantité d’eau à ébullition dans la casserole. Émiettez 1/8 de bouillon cube par personne au-dessus. Taillez les champignons en quartiers. Équeutez les haricots verts et coupez-les en 3 morceaux de taille égale.

Tip: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen, zoals kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.

Cuire le riz et les haricots verts
2

Faites cuire le riz 10 à 12 minutes à couvert. Ajoutez les haricots verts lors des 8 à 10 dernières minutes. Ensuite, égouttez et réservez sans couvercle.

Cuire les champignons
3

Faites chauffer 1/2 cs d’huile d’olive par personne dans la sauteuse et cuire les champignons 4 à 6 minutes (voir conseil). Salez, poivrez et remuez régulièrement.

Tip: Champignons nemen bij het bakken eerst veel vocht op en laten dit daarna weer los. Het lijkt daardoor alsof ze aanbakken, maar dat gebeurt niet - voeg dus geen extra olie toe.

Préparer le filet de poulet
4

Faites chauffer 1/2 cs d’huile d’olive par personne à feu moyen-vif dans la poêle et dorer le filet de poulet sur tous les côtés 3 à 5 minutes. Il ne doit pas être encore totalement cuit.

Préparer la sauce
5

Ajoutez la crème fraîche liquide et 1/8 du bouillon cube à la sauteuse contenant les champignons. Laissez réduire la sauce aux champignons 5 minutes. Ajoutez ensuite le filet de poulet et couvrez (voir conseil). Laissez cuire la sauce à couvert encore 8 à 12 minutes.

Tip: Proef de champignonsaus goed en roer regelmatig door. Vind je de saus nog te dun? Laat hem dan wat langer inkoken.

Servir
6

Ajoutez 1 cc de mélange de gomasio et d’herbes par personne aux haricots verts et au riz, puis mélangez. Servez le riz sur les assiettes et garnissez-le avec 1/2 cc du mélange de gomasio et d’herbes par personne. Disposez le filet de poulet par-dessus et nappez le tout de sauce aux champignons.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Varkensworst in kerriesaus met gefrituurde uitjes

Varkensworst in kerriesaus met gefrituurde uitjes

met cheesy aardappelpuree en sperziebonen
Kipburger op briochebroodje met groenten

Kipburger op briochebroodje met groenten

en voor ouders: sriracha-mayo en gekruide krieltjes
Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

en voor ouders: pinda-kokostopping en Koreaanse kruiden
Romige farfalle met aubergine en kipfilet

Romige farfalle met aubergine en kipfilet

en voor ouders: peterselie en kalamata-olijven
Romige spinaziedahl met cashewnoten

Romige spinaziedahl met cashewnoten

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Hoisinaubergine met gomasio-sojabonensalade

Hoisinaubergine met gomasio-sojabonensalade

met knoflookrijst, pinda's, koriander en bosui
Romige cheesecake met passievruchtsaus

Romige cheesecake met passievruchtsaus

met speculaascrumble, pistachenoten en sinaasappel
Pittige gebakken rijst met kimchi

Pittige gebakken rijst met kimchi

met vissaus, gebakken ei, furikake en sesamzaad
Frisse tempehbowl met broccoli en citroen

Frisse tempehbowl met broccoli en citroen

met couscous, mesclun, amandelen en gomasio
Sweet & sticky kerriegarnalen met mafaldine

Sweet & sticky kerriegarnalen met mafaldine

met dragon, citroen en romige courgettesaus
Tonijnsteak met zeewiersalade en sojabonen

Tonijnsteak met zeewiersalade en sojabonen

met rijst, furikake, komkommer en frisse sambalmayonaise
Gekonfijte eend met bosbessensaus en amandelen

Gekonfijte eend met bosbessensaus en amandelen

met aardappelpuree, Parmigiano Reggiano en groene groenten
Pizza met salami en kip

Pizza met salami en kip

met uienchutney, puntpaprika en rucola
Hoisin biefstukreepjes met groene groenten

Hoisin biefstukreepjes met groene groenten

met gomasiorijst en gezouten pinda's
Paddington's pokébowl met zalm

Paddington's pokébowl met zalm

met tropische mangosalsa
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met sperziebonen en aardappelpartjes
Kipfilet op romige citroenrijst

Kipfilet op romige citroenrijst

met aglio e olio, cherrytomaten en courgette
Vegetarische schnitzel met gomasiobroccoli

Vegetarische schnitzel met gomasiobroccoli

met romige aardappelsalade en augurken
Veggie bibimbapbowl met gepocheerd ei

Veggie bibimbapbowl met gepocheerd ei

met kimchimayo, sticky champignons, spinazie en wortel

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Stamppot van spruitjes en prei met varkensboerenworst

Stamppot van spruitjes en prei met varkensboerenworst

met spekjes en Belgische kruidenmix
Teriyakiburger met ontbijtspek op brioche

Teriyakiburger met ontbijtspek op brioche

met peultjes, gomasio en aardappelpartjes
Pittige kipdrumsticks met couscous

Pittige kipdrumsticks met couscous

met kruidige labnesaus en groenten
Mariachi taco's geïnspireerd op Miguel

Mariachi taco's geïnspireerd op Miguel

met varkensgehakt, zure room en tomatensalsa
Steak met citroenmayonaise en vers basilicum

Steak met citroenmayonaise en vers basilicum

met pittige parelcouscous, courgette en Siciliaanse kruiden
Indonesische stijl curry met ei en gefrituurde uitjes

Indonesische stijl curry met ei en gefrituurde uitjes

met rijst, koriander en komkommer
Fusion penne met rundergehakt en peterselie-yoghurtsaus

Fusion penne met rundergehakt en peterselie-yoghurtsaus

met Parmigiano Reggiano, aubergine en Midden-Oosterse kruiden
Boekoeloekoeburger op een wortelbroodje

Boekoeloekoeburger op een wortelbroodje

met aardappelpartjes, gebakken ei en komkommersalade
Wraps met chipotle, zwarte bonen en avocado

Wraps met chipotle, zwarte bonen en avocado

met kruidige venkelsla, koriander en limoen
Indonesische-stijl stoofpot met sukadelap en kokos

Indonesische-stijl stoofpot met sukadelap en kokos

met rijst, zoetzure groenten en koriander
Kippendij met zoete-aardappelpuree en maïs-salsa

Kippendij met zoete-aardappelpuree en maïs-salsa

en voor ouders: pittige jalapeñosaus, limoen en koriander
Portobello'steaks' met chimichurri en witte kaas

Portobello'steaks' met chimichurri en witte kaas

met aardappelpuree en geroosterde paprika
Bulgurbowl met kipgehakt en Mexicaanse kruiden

Bulgurbowl met kipgehakt en Mexicaanse kruiden

met avocado, tomaat en bieten-tortillachips
Steak met Thaise stijl quinoasalade en pinda's

Steak met Thaise stijl quinoasalade en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Shakshuka met tonijn, feta en basilicumcrème

Shakshuka met tonijn, feta en basilicumcrème

met Libanees platbrood, courgette en puntpaprika
Varkenshaassaté met pindasaus en frietjes

Varkenshaassaté met pindasaus en frietjes

met komkommersalade, rode peper en gebakken ui
Linzenschotel met kaas

Linzenschotel met kaas

met salade van veldsla en pompoenpitten
Plantaardige kipstukjes in kerrie-pindasaus

Plantaardige kipstukjes in kerrie-pindasaus

met rijst, snijbonen en mangochutney
Za'atar wraps met varkensboerengehakt en verse kruiden

Za'atar wraps met varkensboerengehakt en verse kruiden

met sinaasappelroomkaas, frisse salsa en sumak
Krokante vegetarische kipburger op brioche

Krokante vegetarische kipburger op brioche

pick ‘n’ mix toppings: honing-mosterddressing, gekaramelliseerde ui en meer!