De trifle is een echte Britse klassieker. Dit dessert is opgebouwd uit verschillende lagen, vaak van vers fruit, custard en slagroom. Vandaag combineer je de smaken van appeltaart in deze gezondere variant met zoete appeltjes en vanilleyoghurt.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2 stuk(s)
Appel
½ tl
Gemalen kaneel
10 gram
Amandelschaafsel
(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad, Noten)
50 ml
Slagroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
300 ml
Halfvolle vanille-yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Vanillemuffin
(Bevat Gluten, Eieren, Melk (inclusief lactose))
1 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1.5 el
Bruine suiker
1 tl
Suiker
Schil de appels en snijd in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes.
Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de blokjes appel toe aan de koekenpan, bestrooi met de bruine suiker en de kaneel en bak in 6 – 9 minuten zacht en bruin. Haal, inclusief bakvocht, uit de pan en bewaar apart.
Klop ondertussen in een kom de slagroom met de suiker lobbig met een mixer. Verhit dezelfde koekenpan en rooster de amandelen, zonder olie, in 2 – 3 minuten goudbruin. Schep regelmatig om.
Verdeel de vanilleyoghurt over de kommen of glazen. Verkruimel er de vanillemuffin boven en leg er de blokjes appel op. Schenk er het bakvocht van de appel over. Garneer met de slagroom en bestrooi met de amandelen.