Mini-tortilla's met vegetarische kipstukjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mini-tortilla's met vegetarische kipstukjes

Mini-tortilla's met vegetarische kipstukjes

met paprika, little gem en munt-yoghurtsausje

De vegetarische kipstukjes zijn gemaakt van tarwekorrels. Ze hebben een vezelachtige structuur en zitten vol ijzer en vitamine B12. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Labels:
Veggie
Caloriebewust

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Limoen

⅓ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

80 gram

Vegetarische kipstukjes

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Little gem

1 stuk(s)

Tomaat

3 stuk(s)

Witte tortilla

2.5 gram

Verse munt

25 gram

Biologische volle yoghurt

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ tl

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)610 kcal
Energie (kJ)2553 kJ
Vetten22 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers10 g
Vezels7 g
Eiwitten29 g
Zout2 g

Benodigdheden

Hapjespan
Aluminiumfolie
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Pers de limoen uit. Meng in een kom per persoon: 1/2 el olijfolie, 1 tl Mexicaanse kruiden, 1/2 tl limoensap en de geperste knoflook. Meng de vegetarische kipstukjes er doorheen. Laat staan en houd apart. Snijd ondertussen de paprika in blokjes. Snipper de rode ui.

Tip: Je kunt de tortilla's ook kort verhitten in een magnetron of zelfs koud eten.

Bakken
2

Verhit een hapjespan en bak de rode ui en de gemarineerde vegetarische kipstukjes 3 minuten op hoog vuur. Voeg de paprika toe en bak nog 5 minuten op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de little gem in reepjes. Snijd de tomaten in blokjes. Meng de little gem en de tomatenblokjes in een kom met per persoon 1/2 tl wittewijnazijn, 1/2 el olijfolie, peper en zout.

Tip: wist je dat we gemiddeld nog geen 150g groente per dag eten? Met dit gerecht zit je in één klap om meer dan 300g en dat is meer dan de ADH. Lekker, gemakkelijk én gezond dus!

Yoghurtsaus maken
3

Verpak de stapel tortilla's in aluminiumfolie. Verwarm de tortilla's 2 - 3 minuten in de oven. Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd ze fijn. Meng in een kleine kom de yoghurt, de fijngesneden munt met peper en zout en per persoon 1/2 tl limoensap.

Serveren
4

Verdeel de little gem en tomatenblokjes over de tortilla's Schep er de gemarineerde vegetarische kipstukjes met groenten bovenop. Garneer met het yoghurt-munt sausje.