Mini-tortilla's met varkenshaaspuntjes en gomasio
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mini-tortilla's met varkenshaaspuntjes en gomasio

Mini-tortilla's met varkenshaaspuntjes en gomasio

met spitskool en zoetzure komkommer

De varkenshaaspuntjes marineer je zelf met knoflook, gember, sojasaus en honing - hoe langer je de marinade laat staan, hoe groter de smaaksensatie!

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Allergenen :
Gluten
Soja
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Varkenshaaspuntjes

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

¼ stuk(s)

Komkommer

¼ stuk(s)

Groene peper

½ stuk(s)

Paprika

100 gram

Gesneden spitskool

3 stuk(s)

Bruine tortilla

(Bevat Gluten)

1 tl

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

Honing

¾ el

Olijfolie

1.5 el

Wittewijnazijn

1.5 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2477 kJ
Energie (kcal)592 kcal
Vetten18 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers24 g
Vezels11 g
Eiwitten35 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Aluminiumfolie
Wok of hapjespan
Koekenpan

Instructies

Marineren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Rasp de gember. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng de varkenshaaspuntjes in een kom met de knoflook, gember, sojasaus, honing en 1/4 el olijfolie per persoon. Marineer de varkenshaaspuntjes minimaal 15 minuten.

Zoetzuur maken
2

Snijd ondertussen de komkommer in plakken. Meng in een kom de wittewijnazijn met de suiker en leg de komkommerplakken erin. Breng op smaak met een beetje zout en zet weg tot gebruik. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.

Groenten snijden
3

Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en snijd de groene peper fijn. Snijd de paprika in blokjes.

Wokken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan en bak de helft van de groene peper met de paprika en de spitskool 8 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Leg de tortilla’s opgestapeld op een vel aluminiumfolie en pak in. Verwarm ze 3 minuten in de oven.

Bakken
5

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de varkenshaaspuntjes met marinade toe. Bak 3 – 6 minuten, of tot de varkenshaaspuntjes gaar zijn.

Serveren
6

Beleg de tortilla's met de gewokte groenten, de gemarineerde varkenshaaspuntjes en de zoetzure komkommer. Garneer naar smaak met de overige groene peper en bestrooi met gomasio.