HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMini Pita’s Met Tonijn, Zoete Bospeen En Geroosterde Hazelnoten
topBanner
Mini-pita’s met tonijn, zoete bospeen en geroosterde hazelnoten

Mini-pita’s met tonijn, zoete bospeen en geroosterde hazelnoten

Lees meer

Deze combinatie van kokos en tonijn klinkt misschien verrassend, maar is echt een topper! Je serveert het met zoete bospeen en knapperige hazelnoten uit de oven. Past niet alle tonijnsalade in de broodjes? Serveer het dan apart of bewaar in de koelkast en verwerk het de volgende dag in je lunch.

Labels:Pittig
Allergenen :VisNotenMelk (inclusief lactose)EierenSulfietGluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Peen

1 stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Limoen

2 blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(BevatVis)

30 gram

Hazelnoten

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesamzaad)

15 gram

Kokosrasp

(Kan bevattenPinda's, Sesamzaad, Noten)

100 gram

Labne

(BevatMelk (inclusief lactose), Eieren, Sulfiet)

6 stuk(s)

Mini-pitabroodjes

(BevatGluten)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

2 el

Olijfolie

1 tl

Mosterd

1 el

Extra vierge olijfolie

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)3163 kJ
Energie (kcal)756 kcal
Vetten41.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels12 g
Eiwitten28 g
Zout0.0 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng 500 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de bospeen. Verwijder het loof van de bospeen, maar laat een klein stukje groen zitten. Snijd grote bospenen in de lengte in kwarten en kleine doormidden. Kook de bospeen, afgedekt, 5 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af.

2

Snipper ondertussen de rode ui heel fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Was de limoen grondig, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit. Laat de tonijn uitlekken. Hak de hazelnoten grof.

3

Meng in een kom de rode peper, tonijn, kokosrasp, ½ tl limoenrasp per persoon, ½ el limoensap per persoon en ⅓ van de rode ui. Breng op smaak met peper en zout.

4
  1. Verdeel de bospeen en de overige rode ui over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de olijfolie, breng op smaak met peper en zout en bak 15 minuten in de oven.
5

Maak een yoghurtsaus van de yoghurt, mosterd, extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng de yoghurtsaus met de tonijn. Besprenkel de pitabroodjes met water, snijd een klein stukje open en vul met het tonijnmengsel (zie tip).

6

Haal na 10 minuten de bospeen uit de oven en bestrooi met de hazelnoten. Verdeel de pitabroodjes tussen de bospeen en zet voor de resterende 5 minuten terug in de oven.