The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
5 piece
Unbelievaballs from the Vegetarian Butcher
(Contains Haver, Soja, Tarwe, Gerst May be present Mosterd, Selderij)
7.5 g
Crispy fried onions
(Contains Tarwe May be present Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)
½ piece
Parsnip
30 g
Lamb's lettuce
1.5 piece
Tomato
2 piece
Mini hamburger bun
(Contains Lupine, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Tarwe May be present Ei, Gluten, Noten, Soja)
25 g
BBQ Sauce
(Contains Mosterd)
½ teaspoon
Mustard
¼ to taste
Olive oil
to taste
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
White wine vinegar
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de pastinaak in staafjes van 1 cm breed. Snijd de tomaat in parten.
Tip: Wist je dat 100 gram pastinaak bijna 20% van de ADH vezels bevat? Vezels houden je darmen gezond en dat heeft veel gezondheidsvoordelen. Zo neem je voedingsstoffen beter op uit je eten en zorg je voor een sterke weerstand.
Verspreid de pastinaak over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie, peper en zout. Bak de pastinaak 20 - 25 minuten in de oven.
Leg de balletjes in een ovenschaal en bak 10 - 12 minuten mee met de pastinaak.
Meng in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el witte wijnazijn en 1/2 tl mosterd. Voeg extra vierge olijfolie toe naar smaak en breng goed op smaak met peper en zout. Voeg hier de veldsla en tomaten aan toe en meng goed.
Snijd de hamburgerbolletjes doormidden. Beleg ze met de balletjes, bbq-saus en gefrituurde uitjes. Serveer de geroosterde pastinaak en salade ernaast.