Mini bbq-burgertjes van vegetarische gehacktballen

Mini bbq-burgertjes van vegetarische gehacktballen

Met geroosterde pastinaak, bbq saus, gefrituurde uitjes en salade

Tags:
Veggie
Allergens:
Haver
Soja
Tarwe
Gerst
Lupine
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad
Mosterd

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

5 piece

Unbelievaballs from the Vegetarian Butcher

(Contains Haver, Soja, Tarwe, Gerst May be present Mosterd, Selderij)

7.5 g

Crispy fried onions

(Contains Tarwe May be present Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

½ piece

Parsnip

30 g

Lamb's lettuce

1.5 piece

Tomato

2 piece

Mini hamburger bun

(Contains Lupine, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Tarwe May be present Ei, Gluten, Noten, Soja)

25 g

BBQ Sauce

(Contains Mosterd)

Not included in your delivery

½ teaspoon

Mustard

¼ to taste

Olive oil

to taste

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

White wine vinegar

Nutrition Values

Energy (kJ)2348 kJ
Calories561 kcal
Fat17 g
Saturated Fat4.4 g
Carbohydrate70.4 g
Sugar22.2 g
Dietary Fiber15.6 g
Protein25.7 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Oven Dish
Salad Bowl

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Snijd de pastinaak in staafjes van 1 cm breed. Snijd de tomaat in parten.

Tip: Wist je dat 100 gram pastinaak bijna 20% van de ADH vezels bevat? Vezels houden je darmen gezond en dat heeft veel gezondheidsvoordelen. Zo neem je voedingsstoffen beter op uit je eten en zorg je voor een sterke weerstand.

3

Verspreid de pastinaak over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie, peper en zout. Bak de pastinaak 20 - 25 minuten in de oven.

4

Leg de balletjes in een ovenschaal en bak 10 - 12 minuten mee met de pastinaak.

5

Meng in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el witte wijnazijn en 1/2 tl mosterd. Voeg extra vierge olijfolie toe naar smaak en breng goed op smaak met peper en zout. Voeg hier de veldsla en tomaten aan toe en meng goed.

6

Snijd de hamburgerbolletjes doormidden. Beleg ze met de balletjes, bbq-saus en gefrituurde uitjes. Serveer de geroosterde pastinaak en salade ernaast.