Midden-Oosters platbrood met garnalen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Midden-Oosters platbrood met garnalen

Midden-Oosters platbrood met garnalen

met courgette, za'atar en tahinsaus

Onze garnalen hebben het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde visserij, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Schaaldieren
•Tarwe
•Sesamzaad
•Melk (inclusief lactose)
•Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

2 stuk(s)

Volkoren Libanees platbrood

(Bevat Tarwe)

100 gram

Passata

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Courgette

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

½ zakje(s)

Za'atar

(Bevat Sesamzaad)

20 gram

Tahinsaus

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Sesamzaad)

¼ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2646 kJ
Energie (kcal)632 kcal
Vetten20.2 g
waarvan verzadigd2.9 g
Koolhydraten80.2 g
waarvan suikers16.5 g
Vezels10 g
Eiwitten26.8 g
Zout2 g

Benodigdheden

•Koekenpan
•Kom
•Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de courgette in halve maantjes.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de knoflook, ui en courgette 3 - 4 minuten.

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Platbrood bakken
2
  • Meng in een kom de passata met de Midden-Oosterse kruidenmix en de suiker. Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de platbroden op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk met het passatamengsel en beleg met de groenten.
  • Bak de platbroden 3 - 5 minuten in de oven.
Garnalen bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de garnalen in 2 - 3 minuten gaar. Haal de pan van het vuur.
  • Snijd ondertussen de citroen in 4 partjes en snijd de peterselie fijn.
  • Pers 1/4 citroen per persoon uit boven de garnalen. Meng goed en breng vervolgens op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Beleg de platbroden met de garnalen en besprenkel met de tahinsaus.
  • Garneer met de peterselie en de za'atar naar smaak.
  • Serveer met de overige citroenpartjes.