Mexicaanse gebakken tartaar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexicaanse gebakken tartaar

Mexicaanse gebakken tartaar

Geserveerd met zelfgemaakte friet en bonensalade

Vanavond zet jij een Mexicaanse 'healthy pleasure' op tafel. Het gerecht bereid je met mager rundvlees dat op smaak is gebracht met Mexicaanse kruiden. De bonensalade die je erbij serveert is niet alleen lekker, hij zit ook nog eens boordevol voedingsstoffen. Bonen bevatten veel vezels en eiwitten en worden daarom ook vaak als vleesvervanger gebruikt.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Vastkokende aardappelen

½ stuk(s)

Maiskolf

¼ pak(ken)

Bonen

¼ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Mini-romaine sla

1 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Limoen

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Rundertartaar

1.5 tl

Mexicaanse kruiden

Zelf toevoegen

¾ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2548 kJ
Energie (kcal)609 kcal
Vetten22 g
waarvan verzadigd5.3 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers14.3 g
Vezels14 g
Eiwitten36 g
Zout0.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Kom
Zeef

Instructies

Frieten maken
1

Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik.

Maiskolf koken
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Haal de groene bladeren van de maiskolf en leg de maiskolf in de pan. Kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar.

Frieten bakken
3

Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de frieten, afgedekt, 25 – 30 minuten, of tot ze gaar zijn. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
4

Laat ondertussen de zwarte bonen uitlekken in een zeef. Snipper de rode ui zeer fijn. Bewaar per persoon 2 bladeren van de mini-romaine en snijd de rest fijn. Snijd de tomaat in blokjes en de limoen in parten. Snijd de koriander fijn. Meng in een kom de bonen, ui, tomaat, gesneden mini-romaine, 3/4 van de koriander en de helft van de yoghurt. Knijp er 1 limoenpartje per persoon boven uit. Breng op smaak met peper en zout.

Tartaar bakken
5

Bestrooi de tartaar aan beide kanten met 1 tl Mexicaanse kruiden per persoon en zout. Verhit de rest van de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de tartaar 2 – 4 minuten per kant. Meng ondertussen 1/2 tl Mexicaanse kruiden per persoon met de overige yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Zet de maiskolf rechtop, snijd de maiskorrels van de kolf af en meng ze met de bonensalade. Leg de hele slabladeren op de borden en verdeel hier de bonensalade over. Garneer de salade met de rest van de koriander. Verdeel de tartaar en friet over de borden en serveer met het yoghurtsausje.