topBanner
Mexicaanse taco's met tonijn met friszoete ijsbergsalade

Mexicaanse taco's met tonijn met friszoete ijsbergsalade

Lees meer

Deze Mexicaanse taco’s maak je met gestoofde tomaten, bonen en friszoete ijsbergsla. De speciale twist in dit recept is het gebruik van vis in plaats van vlees.

Labels:Eten binnen 3 dagenFamilyOriginalLekker snel
Allergenen :Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

100 gram

Zoete aardappel

4 stuk(s)

Tomaat

2 tl

Gerookt paprikapoeder

1 blik(ken)

Bonen

6 stuk(s)

Tacoschelpen

80 gram

Ijsbergsla, gesneden

2 blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(BevatVis)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2138 kJ
Energie (kcal)511 kcal
Vetten21.0 g
waarvan verzadigd3.3 g
Koolhydraten48 g
waarvan suikers12.6 g
Vezels16 g
Eiwitten24 g
Zout1.7 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de bataat en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de tomaat klein.

2

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de bataat met het grootste deel van de tomaat 1 minuut op middelhoog vuur.

3

Voeg het gerookte paprikapoeder en de zwarte bonen, inclusief de helft van het vocht, toe aan de wok of hapjespan en stoof de saus, afgedekt, 8 minuten op middellaag vuur.

4

Verdeel ondertussen de tacoschelpen over een bakplaat met bakpapier en verwarm de tacoschelpen 5 minuten in de oven. Meng in een saladekom de overige tomaat met de ijsbergsla, de helft van de zwarte balsamicoazijn, extra vierge olijfolie en honing. Breng op smaak met peper en zout.

5

Laat de tonijn uitlekken. Voeg de tonijn en de overige zwarte balsamicoazijn toe aan de wok of hapjespan en breng de saus op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de tacoschelpen over de borden. Vul de taco's met de saus en serveer met de friszoete ijsbergsalade.