HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconShakshuka Met Zelfgemaakte Tortillachips
topBanner
Shakshuka met zelfgemaakte tortillachips

Shakshuka met zelfgemaakte tortillachips

Een Mexicaanse schotel met tomaat, feta en ei

Lees meer

Shakshuka is in rap tempo de wereld aan het veroveren. Het gerecht, dat in de basis bestaat uit in tomatensaus gepocheerde eieren, wordt in het Midden-Oosten en in Noord-Afrika als ontbijt, lunch of diner gegeten. Wij zijn gek op variëren en geven deze favoriet een Mexicaanse twist met tortillachips.

Labels:Veggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)EiGlutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 pak(ken)

Cannellinibonen

1 stuk(s)

Rode paprika

2 stuk(s)

Tomaat

3 tl

Mexicaanse kruiden

1 pak(ken)

Tomatenblokjes met ui

5 gram

Verse koriander

50 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

4 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

4 stuk(s)

Witte tortilla

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3879 kJ
Energie (kcal)927 kcal
Vetten40.0 g
waarvan verzadigd12.3 g
Koolhydraten97 g
waarvan suikers17.8 g
Vezels18 g
Eiwitten37 g
Zout6.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Snijplank
Fruitmesje
Oven
Zeef
Hapjespan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Laat de cannellinibonen uitlekken in een zeef. Verwijder de zaadlijst van de paprika en snijd de tomaat en paprika in blokjes van ongeveer 1 cm.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak 1 tl Mexicaanse kruidenmix per persoon gedurende 1/2 minuut op middelhoog vuur. Doe de tomaat, paprika, tomatenblokjes en de cannellinibonen bij de kruiden in de hapjespan. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan, roer goed door en laat, afgedekt, 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

3

Snijd ondertussen de koriander grof en verkruimel de feta.

4

Maak ruimte in de hapjespan voor de eieren en breek de eieren hierin. Dek de pan af en laat de eieren 8 – 10 minuten stollen. Haal de laatste 4 minuten het deksel van de pan en zet het vuur hoger om overtollig vocht te laten verdampen.

5

Snijd ondertussen de tortilla's in pizzapunten, zodat je grote tortillachips krijgt. Besprenkel ze met de overige olijfolie en Mexicaanse kruidenmix en breng ze op smaak met peper en zout. Verdeel de tortillachips over een bakplaat met bakpapier en bak 4 – 5 minuten in de oven.

6

Serveer de shakshuka in de pan en garneer met de feta en koriander. Serveer de tortillachips ernaast om mee te dippen.