HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMexicaanse Ovenschotel Met Kidneybonen En Cheddar
topBanner
Mexicaanse ovenschotel met kidneybonen en cheddar

Mexicaanse ovenschotel met kidneybonen en cheddar

Lees meer

Van pittige peper tot zoete bataat, zilte kaas en frisse balsamico-azijn; dit gerecht heeft veel smaken! Je bedekt de schotel met taco- schelpen en cheddar. Zet het nog even in de oven voor een heerlijk krokante bovenlaag! Nu lekker snel met voorgesneden groente voor het gemak!

Labels:KindvriendelijkVeggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Groene peper

4 stuk(s)

Tomaat

500 stuk(s)

Groentemix met bataat

2 tl

Gemalen komijnzaad

⅔ blik(ken)

Tomatenpuree

1 stuk(s)

Kidneybonen

4 stuk(s)

Tacoschelpen

75 gram

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)null kJ
Energie (kcal)635 kcal
Vetten23.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels21 g
Eiwitten25 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en snijd fijn. Snijd de tomaat klein.

2

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en helft van de groene peper 2 minuten op laag vuur. Voeg in de laatste 30 seconden het komijnzaad toe.

3

Voeg vervolgens de groentemix met bataat, tomaat en tomatenpuree toe en bak al roerende 1 minuut op middelhoog vuur.

4

Voeg de kidneybonen met vocht en de zwarte balsamicoazijn toe aan de wok of hapjespan en Breng op smaak met peper en zout.

5

Doe het groentemengsel in de ovenschaal. Verkruimel de tacoschelpen erover en bestrooi met de cheddar. Bak 7 - 8 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is en de taco’s knapperig zijn.

6

Verdeel het gerecht over de diepe borden en garneer naar smaak met de overige groene peper.