Mediterrane couscoussalade met tonijn
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mediterrane couscoussalade met tonijn

Mediterrane couscoussalade met tonijn

met verse kruiden, olijven en kappertjes

.

Allergenen :
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

70 gram

Volkoren couscous

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Rode cherrytomaten

¼ stuk(s)

Citroen

10 gram

Verse basilicum, bladpeterselie en munt

1 blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(Bevat Vis)

15 gram

Olijf-kappertjesmix

20 gram

Rucola

Zelf toevoegen

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

175 ml

Zoutarme groentebouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)565 kcal
Energie (kJ)2364 kJ
Vetten20 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten15 g
waarvan suikers12 g
Vezels7.6 g
Eiwitten15 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Grote kom

Instructies

Couscous bereiden
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de couscous. Haal de pan van het vuur, voeg de couscous toe en laat, afgedekt, 10 minuten staan. Roer daarna de couscous los met een vork en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Volkorencouscous bevat in vergelijking met witte couscous 5 x zoveel vitamine B2 en 3 x zoveel vitamine E.

Groente bakken
2

Snijd de paprika in dunne reepjes. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en uienringen 1 minuut aan. Voeg de paprika toe en bak nog 6 - 8 minuten.

Tonijn bereiden
3

Halveer de cherrytomaten.Snijd de citroen in 2 parten per persoon.Pluk de munt- en basilicum blaadjes van de takjes. Snijd de munt- en basilicumblaadjes en de bladpeterselie heel fijn.Meng in een grote kom de kruiden met de tonijn (inclusief de olie). Breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
4

Hak de olijven en de kappertjes grof.Voeg aan de kom met de tonijn de zwarte balsamicoazijn, couscous, cherrytomaten, gebakken groenten, rucola en olijven met kappertjes toe en meng goed door.Verdeel de salade over diepe borden en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.Serveer de citroenparten erbij.

Tip: Wist je dat 20 gram rucola al meer ijzer, calcium en vitamine A bevat dan 100 gram van de meeste andere groenten?