Mediterrane couscous met tonijn
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mediterrane couscous met tonijn

Mediterrane couscous met tonijn

met verse kruiden en leccino olijven

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Allergenen :
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

70 gram

Volkoren couscous

½ stuk(s)

Oranje paprika

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Rode cherrytomaten

¼ stuk(s)

Citroen

10 gram

Verse basilicum, bladpeterselie en munt

1 blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(Bevat Vis)

15 gram

Leccino-olijven

20 gram

Rucola

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)572 kcal
Energie (kJ)2393 kJ
Vetten13 g
waarvan verzadigd2 g
Koolhydraten6 g
waarvan suikers5 g
Vezels5 g
Eiwitten3 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Grote kom

Instructies

Couscous bereiden
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de couscous. Haal de pan van het vuur, voeg de couscous toe en laat, afgedekt, 10 minuten staan. Roer daarna de couscous los met een vork.

Tip: Volkorencouscous bevat in vergelijking met witte couscous 5 x zoveel vitamine B2 en 3 x zoveel vitamine E.

Groenten bereiden
2

Snijd de paprika in dunne reepjes. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en uienringen 1 minuut aan. Voeg de paprika toe en bak nog 6 - 8 minuten.

Tonijn kruiden
3

Halveer de cherrytomaten.Snijd de citroen in 2 parten per persoon.Pluk de munt- en basilicum blaadjes van de takjes. Snijd de munt- en basilicumblaadjes en de bladpeterselie heel fijn.Meng in een grote kom de kruiden met de tonijn (inclusief de olie). Breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
4

Hak de olijven grof.Voeg aan de kom met de tonijn de couscous, cherrytomaten, gebakken groenten, rucola en olijven toe en meng goed door.Breng de couscoussalade op smaak met peper en zout en verdeel over diepe borden.Serveer de citroenparten erbij.

Tip: Wist je dat 20 gram rucola al meer ijzer, calcium en vitamine A bevat dan 100 gram van de meeste andere groenten?