Mediterrane bulgur

Mediterrane bulgur

Met gyros, koolrabi en labne

Beoordeeld met 3.3 / 4
Lees meer

Labne is een product uit de Arabische keuken. En ook al klinkt het exotisch, labne is eigenlijk een ander woord voor uitgelekte yoghurt, zoals hangop dus. Labne wordt gemaakt van Turkse yoghurt gemengd met kruiden als tijm en cayennepeper. In de Arabische keuken wordt het gegeten als dipsaus bij mezze. Top bij de kruidige varkensgyros!

Labels:Kindvriendelijk
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd
30 minuten
Moeilijkheidsgraad
Niveau 2
Ingredienten 
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Koolrabi

1 stuks

Ui

2 tl

Komijn

170 g

Volkoren bulgur

(BevatGlutenbevattende granen)

200 g

Varkensgyros

60 g

Babyleafmelange

(Kan sporen van allergenen bevatten)

60 g

Labne

(BevatMelk (inclusief lactose),Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaarden/ per gerecht
Energie (kJ)2673.576 kJ
Energie (kcal)639 kcal
Vetten19.0 g
waarvan verzadigd5.0 g
Koolhydraten68 g
Vezels16 g
Eiwitten40 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
InstructiesPDF
Instructies
1

Bereid de bouillon. Schil ondertussen de koolrabi en snijd in blokjes van 1 cm. Snipper de ui.

2

Verhit een 1/3 deel van de olijfolie in een pan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de komijn en bulgur toe en bak al roerende 30 seconden. Voeg de bouillon toe en kook de bulgur op laag vuur, afgedekt, in ongeveer 15 - 17 minuten droog. Laat daarna afgedekt nagaren.

3

Verhit een 1/3 deel van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de koolrabi met peper en zout naar smaak 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg 2 el water per persoon toe, dek de pan af en bak 10 – 12 minuten op middelmatig vuur.

4

Verhit de overige olijfolie in een andere wok of hapjespan en roerbak de varkensgyros 9 - 10 minuten op middelhoog vuur. Zet daarna het vuur uit.

5

Voeg de bulgur met de koolrabi, de witte balsamicoazijn en de helft van de babyleafmelange bij de varkensgyros. Breng op smaak met peper en zout.

6

Maak van de overige babyleafmelange een bedje op de borden. Verdeel het bulgurmengsel erover, besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en garneer met de labne.