.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Aubergine
70 gram
Bulgur
½ zakje(s)
Ras el hanout
100 gram
Italiaanse groentemix
½ pak(ken)
Tomatenblokjes met knoflook en ui
20 gram
Gedroogde abrikozenstukjes
20 gram
Gezouten cashewnoten
1 blik(ken)
Kikkererwten
5 gram
Verse bladpeterselie
¼ stuk(s)
Citroen
½ el
Olijfolie
250 ml
Zoutarme groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn.Snijd de aubergine in blokjes van maximaal 1 cm groot.Breng 200 ml bouillon per persoon in een pan met deksel aan de kook voor de bulgur.
Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan per persoon 125 ml bouillon en vul dat aan met 125 ml kokend water.
Kook de bulgur, afgedekt, in13 - 15 minuten droog. Roer regelmatig en laat zonder deksel uitstomen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook en ras el hanout-kruiden 1 minuut aan. Voeg de aubergine en de groentemix toe en bak, afgedekt, 3 - 4 minuten.
Tip: TIP 1: Voeg eventueel wat extra water toe wanneer de bulgur te snel droogkookt. TIP 2: Kook je voor kinderen die niet van sterke smaken houden? Voeg dan iets minder ras el hanout toe.
Voeg de tomatenblokjes, abrikozenstukjes en 1 el bouillon per persoon toe aan de hapjespan en laat 8 minuten zachtjes stoven met de deksel op de pan. Verhit een koekenpan, zonder olie, en rooster de geschaafde amandelen op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn. Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken in een zeef of vergiet. Meng de kikkererwten door de groenten, breng op smaak met peper en zout en verwarm nog 1 minuut.
Tip: De bulgur, kikkererwten en groenten geven dit gerecht de meeste vezels. Wist je dat er ook vezels zitten in de noten en de abrikozen?
Snijd de bladpeterselie fijn en de citroen in parten. Verdeel de bulgur over de borden en schep de groentestoof hierop. Garneer met de bladpeterselie, citroenparten en de geschaafde amandelen.
Tip: Deze maaltijd bevat bijna 100% van de ADH vezels. Vezels houden je darmen gezond, en dat levert veel voordelen op. Zoals een versterkt immuunsysteem en een verlaagd risico op veel ziektes.