HelloFresh
topBanner
Marokkaanse groentestoof met bulgur

Marokkaanse groentestoof met bulgur

met kikkererwten, amandel en gedroogde abrikoos

Balans
Lees meer

.

Labels:Quick & EasyVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenNoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Knoflookteen

200 g

Aubergine

140 g

Bulgur

(BevatGlutenbevattende granen)

3 tl

Ras el hanout

200 g

Groentemix van paprika, prei, gele wortel en courgette

(BevatSellerie, Kan sporen van allergenen bevatten)

1 pak

Tomatenblokjes met ui

40 g

Abrikozenstukjes

(Kan sporen van allergenen bevatten)

20 g

Geschaafde amandelen

(BevatNoten, Kan sporen van allergenen bevatten)

½ pak

Kikkererwten

10 g

Verse bladpeterselie

½ stuks

Citroen

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

500 ml

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2623 kJ
Energie (kcal)627 kcal
Vetten15.0 g
waarvan verzadigd2.0 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers20.0 g
Vezels25 g
Eiwitten22 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Sieve
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn.Snijd de aubergine in blokjes van maximaal 1 cm groot.Breng 200 ml bouillon per persoon in een pan met deksel aan de kook voor de bulgur.

2

Kook de bulgur, afgedekt, in13 - 15 minuten droog. Roer regelmatig en laat zonder deksel uitstomen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook en ras el hanout-kruiden 1 minuut aan. Voeg de aubergine en de groentemix toe en bak, afgedekt, 3 - 4 minuten.

3

Voeg de tomatenblokjes, abrikozenstukjes en 1 el bouillon per persoon toe aan de hapjespan en laat 8 minuten zachtjes stoven met de deksel op de pan. Verhit een koekenpan, zonder olie, en rooster de geschaafde amandelen op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn. Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken in een zeef of vergiet. Meng de kikkererwten door de groenten, breng op smaak met peper en zout en verwarm nog 1 minuut.

4

Snijd de bladpeterselie fijn en de citroen in parten. Verdeel de bulgur over de borden en schep de groentestoof hierop. Garneer met de bladpeterselie, citroenparten en de geschaafde amandelen.