.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuks
Knoflookteen
200 g
Aubergine
140 g
Bulgur
(BevatGlutenbevattende granen)3 tl
Ras el hanout
200 g
Groentemix van paprika, prei, gele wortel en courgette
(Kan bevattenSellerie)1 pak
Tomatenblokjes met ui
40 g
Abrikozenstukjes
20 g
Geschaafde amandelen
(BevatNoten)½ pak
Kikkererwten
10 g
Verse bladpeterselie
½ stuks
Citroen
1 el
Olijfolie
500 ml
Groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn.Snijd de aubergine in blokjes van maximaal 1 cm groot.Breng 200 ml bouillon per persoon in een pan met deksel aan de kook voor de bulgur.
Kook de bulgur, afgedekt, in13 - 15 minuten droog. Roer regelmatig en laat zonder deksel uitstomen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook en ras el hanout-kruiden 1 minuut aan. Voeg de aubergine en de groentemix toe en bak, afgedekt, 3 - 4 minuten.
Voeg de tomatenblokjes, abrikozenstukjes en 1 el bouillon per persoon toe aan de hapjespan en laat 8 minuten zachtjes stoven met de deksel op de pan. Verhit een koekenpan, zonder olie, en rooster de geschaafde amandelen op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn. Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken in een zeef of vergiet. Meng de kikkererwten door de groenten, breng op smaak met peper en zout en verwarm nog 1 minuut.
Snijd de bladpeterselie fijn en de citroen in parten. Verdeel de bulgur over de borden en schep de groentestoof hierop. Garneer met de bladpeterselie, citroenparten en de geschaafde amandelen.