
Zelfgemaakte tonijnsalade
2 porties | op basis van yoghurt
Kies deze week voor tonijnsalade met bleekselderij en augurk! Wist je dat deze zelfgemaakte salade dankzij de yoghurt minder vet bevat dan het klassieke recept?
Labels:
Recept
Allergenen :
Vis
•Selderij
•Melk (inclusief lactose)
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd10 minuten
MoeilijkheidMakkelijk
Ingredienten
/ Voor 2 personen
2 blik(ken)
Tonijn in water
(Bevat Vis)
½ stuk(s)
Citroen
1 stuk(s)
Ui
2 spriet(en)
Bleekselderij
(Bevat Selderij)
100 gram
Gesneden augurken
150 gram
Yoghurt Griekse stijl
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 tl
Paprikapoeder
Zelf toevoegen
1 el
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Kleine kom
•Grote kom
Instructies
1
- Laat de tonijn uitlekken.
- Pers 1/2 citroen uit boven een kleine kom.
2
- Snipper de ui.
- Snijd de bleekselderij en de augurken fijn.
3
- Meng de yoghurt in een grote kom met de uitgelekte tonijn, ui, augurk, bleekselderij, 1 el mosterd en het citroensap.
- Breng op smaak met 1 tl paprikapoeder, peper en zout.
4
- Garneer de tonijnsalade met een klein beetje paprikapoeder.
- Serveer de tonijnsalade naar wens, bijvoorbeeld op een cracker of broodje.