Zelfgemaakte hummus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zelfgemaakte hummus

Zelfgemaakte hummus

2 porties | met za'atar-pitachips

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

De lekkerste hummus maak je zelf! Breng deze Midden-Oosterse dip op smaak met piri-pirikruiden en serveer hem met za'atar-pitachips.

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Citroen

5 stuk(s)

Pitabroodje

(Bevat Tarwe)

1 zakje(s)

Za'atar

(Bevat Sesamzaad)

1 pak(ken)

Kikkererwten

35 gram

Tahin

(Bevat Sesamzaad)

3 tl

Piri-pirikruiden

½ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2.5 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2965 kJ
Energie (kcal)709 kcal
Vetten32.1 g
waarvan verzadigd4.8 g
Koolhydraten79.4 g
waarvan suikers4.2 g
Vezels12.7 g
Eiwitten20.4 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Hoge kom
Bakplaat met bakpapier
Staafmixer
Kom

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  • Pel de knoflookteen.
  • Pers 1/2 citroen uit boven een keukenmachine of hoge kom.
2
  • Snijd de pitabroodjes open en helemaal door zodat de boven- en onderkant los van elkaar komen. Snijd beide helften in 8 puntjes.
  • Verdeel de pita's over een bakplaat met bakpapier.
  • Besprenkel met 1 el olijfolie en bestrooi met de za'atar, peper en zout.
  • Bak de pita's in 15 minuten goudbruin in de oven.
3
  • Voeg de kikkererwten, knoflookteen, tahin, 2 el extra vierge olijfolie, piri-piri kruiden, 1/2 zakje gemalen komijn, peper en zout toe aan de keukenmachine of hoge kom met het citroensap. 
  • Pureer in 4 - 5 minuten tot een romige hummus in de keukenmachine of met een staafmixer (zie Tip). 

Tip: Blijft de textuur van de hummus korrelig? Voeg 2 el water toe en pureer nog 3 - 4 minuten. 

4
  • Voeg de hummus toe aan een kom en besprenkel met 1 tl extra vierge olijfolie.
  • Serveer met de pitachips.