
Zelfgemaakte hummus
2 porties | met za'atar-pitachips
Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.
De lekkerste hummus maak je zelf! Breng deze Midden-Oosterse dip op smaak met piri-pirikruiden en serveer hem met za'atar-pitachips.
Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
•Sesamzaad
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd10 minuten
MoeilijkheidMakkelijk
Ingredienten
/ Voor 2 personen
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Citroen
5 stuk(s)
Pitabroodje
(Bevat Tarwe)
1 zakje(s)
Za'atar
(Bevat Sesamzaad)
1 pak(ken)
Kikkererwten
35 gram
Tahin
(Bevat Sesamzaad)
3 tl
Piri-pirikruiden
½ zakje(s)
Gemalen komijnzaad
Zelf toevoegen
1 el
Olijfolie
2 el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Hoge kom
•Bakplaat met bakpapier
•Staafmixer
•Kom
Instructies
1
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Pel de knoflookteen.
- Pers 1/2 citroen uit boven een keukenmachine of hoge kom.
2
- Snijd de pitabroodjes open en helemaal door zodat de boven- en onderkant los van elkaar komen. Snijd beide helften in 8 puntjes.
- Verdeel de pita's over een bakplaat met bakpapier.
- Besprenkel met 1 el olijfolie en bestrooi met de za'atar, peper en zout.
- Bak de pita's in 15 minuten goudbruin in de oven.
3
- Voeg de kikkererwten, knoflookteen, tahin, 2 el extra vierge olijfolie, piri-piri kruiden, 1/2 zakje gemalen komijn, peper en zout toe aan de keukenmachine of hoge kom met het citroensap.
- Pureer in 4 - 5 minuten tot een romige hummus in de keukenmachine of met een staafmixer (zie Tip).
Tip: Blijft de textuur van de hummus korrelig? Voeg 2 el water toe en pureer nog 3 - 4 minuten.
4
- Voeg de hummus toe aan een kom en besprenkel met 1 tl extra vierge olijfolie.
- Serveer met de pitachips.